Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minna Telde på besök i Falun

/
  • I rampljuset. Minna Teldes besök i Falun rönte stor uppskattning av de drygt 300 åskådarna som hade bänkat sig I Främby ridhus för att lära och lyssna.

Annons

- Jag tycker det är hur kul som helst att vara hemma igen och jag brinner ju för Svedens RK, berättar Telde angående hembesöket.

Det som dock främst fick Telde att styra kosan hemöver var att hon skulle hålla i en dresyrclinic, arrangerad av Dalarnas ridsportförbund, i Främby ridhus, och att Telde är ett populärt och gångbart namn i Dalarna i dressyrsammanhang visade inte minst bristen på sittplats i Främby ridhus, som var fyllt till bristningsgränsen.

Det Minna främst betonade under dagen var dressyrens grunder.

- Det viktigaste är hästen tycker att det är kul. Det är ju trots allt inte hästen som har bett om att få bli inställd i en box och hålla på med en massa steg, fortsätter Telde, som för egen del så smått har börjat ladda inför SM i Eriksberg som avgörs helgen innan midsommar.

- Det ska bli kul att få mäta sig med Sverigeeliten igen, säger Telde som också lovar att försöka intensifiera besöken till Dalarna lite mer.

- Jag vet inte när jag kommer hem nästa gång men det får inte gärna dröja så länge som nu, avslutar Minna.

Mer läsning

Annons