Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minna gav Sverige ett bra utgångsläge - men riskerar ha tävlat färdigt

Annons

Minna Telde, Sveden, skaffade Sverige ett bra utgångsläge i nationstävlingen vid hennes internationella mästerskapsdebut, dressyr-EM i England, genom att rida ihop 65,46 procent med Björsells Sack i Grand Prix.

- Vi har aldrig haft så fin känsla på banan förut och låg över 70 procent efter trav, piaff och passage, berättar Minna.

I galoppen missade hon dock.

- Jag har haft lite trubbel med mina serier tidigare och vi spände oss, säger Minna.

Efter att domarpoängen delats ut, var hon i alla fall nöjd.

- Jag hade räknat med mellan 65 och 66 procent och hamnade ju däremellan. Det känns som om jag fick bra betalt av domarna. De var väldigt positiva och det var kul, säger Minna.

Helena Larson, Linköping, med Corrado WL, som gick ut som tvåa i det svenska laget, motsvarade dock inte förväntningarna, utan fick 61 procent - att jämföra med hennes 69,83 från SM i Falsterbo för en månad sedan.

- Men vi har våra två starkaste kort kvar i dag (Jan Brink, Hässleholm, Björsells Briar, och Louise Nathorst, Drottningholm, Tristan) och de kan lyfta oss hur långt som helst, säger Minna.

När de första arton ryttarna hade ridit i går, låg Minna på en delad femteplats i Grand Prix, som också gäller som kval till helgens individuella tävlande.

- Om alla rider som de ska i dag kommer jag sluta på 28:e plat. Det är bara de 25 bästa som går till semifinal, så det hänger på håret, säger Minna Telde.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons