Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minna fick wild card

Annons

Det blir tre svenska ryttare i dressyrens världscupfinal i Göteborg nästa helg.

Jan Brink och Björsells Briar, som kvalat till finalen under säsongen, får sällskap av Minna Telde och Helena Larson i startfältet.

De båda har tilldelats varsitt wild card till finalen.

Falutjejen Minna Telde,

numera Helsingborg, har de senaste två åren matchat

Björsells Sack mot internationell Grand Prix-nivå. Vid Stockholm International

Horse Show i vintras kom ekipaget på en sjätteplats i

küren.

Helena Larson, Linköping, fanns med till VM i Jerez i höstas, men fick stå över, när truppen väl var på plats, på grund av en skada. Nu är Helena, och hennes hingst Corrado WL, tillbaka igen och startade i världscupdressyren i s'Hertogenbosch senaste helgen.

Dressyrklasserna i världscupfinalen i Göteborg inleds med en förridare och det är den unge svenske ryttaren Kristian von Krusenstierna som får chansen att känna på den internationella hetluften

i Göteborg. Kristian debuterade i Grand Prix så sent som förra året med sin Wilson, ekipaget befann sig då i England där Kristian tränade för Kyra Kyrklund.

Efter den sista deltävlingen

i s'Hertogenbosch, Holland,

är det klart vilka som kvalat till finalen i Göteborg. Monica Theodorescu toppar sammandraget, men kommer inte till start i finalen, eftersom hennes häst är skadad. Holländska toppryttarinnan Anky van Grunsven kommer inte heller till start, på grund av skada.

Från den västeuropeiska ligan är följande ryttare klara: Tyskarna Heike Kemmer, Isabell Werth och Gina Capellmann-Lütkemeier, schweizarna Daneil Ramseier och Christian Pläge, holländskan Marlies van Baalen, engelsmannen Richard Davison,

och svenskarna Jan Brink, Minna Telde och Helena Larson.

Ett tredje wild card har redan tidigare tilldelats amerikanskan Debbie McDonald.

Från övriga ligor är följande ryttare klara; Irina Lys, Vitryssland, Alexandra Korelova, Ryssland, Shannon Dueck, Kanada, Ricky McMillan, Australien, Günter Seidel och George Williams, båda USA. (TT)

TT

Mer läsning

Annons