Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mimmis hemliga vapen

/
  • Svingen bakom segern. Maria Hjorth slår ut på andra hålet under den sista succérundan i British Open. Bra svingar och valet att inte spela drive på varje hål var två av nycklarna till andraplatsen.  Foto: MATT DUNHAM

Annons

British Open blev en sagolik succé för Falun-Borlänges Mimmi Hjorth.

Den enda som spelade bättre när damerna intog St Andrews var överlägsna världsettan Lorena Ochoa, Mexiko.

Och det var på den tredje rundan, i lördags, som Hjorth lade grunden till andraplatsen.

När de andra slog bort sig i vinden noterade hon sin dittills bästa rond, 72 slag, ett under par, startfältets bästa score.

- Jag tror snittet låg på 79, men jag spelade stabilt, träffade många greener, hade mycket chanser occh satte förhållandevis många, säger hon.

Under betydligt bättre förhållanden gjorde Mimmi i går sedan en ännu bättre runda, 71 slag, och slutade delad tvåa med koreanskan Jee Young Lee, fyra slag efter Ochoa.

- Det var tufft eftersom det inte var lika utslagsgivande och var så många slag (sex) upp till henne. Men delad tvåa till slut är jag väldigt nöjd med, säger hon.

Största framgången hittills?

- Ja, det är i närheten i alla fall. Jag har två segrar på LPGA sedan tidigare, det smäller lite högre.

Men det var längesedan.

- Ja, det är åtta år sedan nu.

Hur mycket har du längtat efter det här?

- Det har jag väntat på ett tag. Det senaste året har det känts väldigt, väldigt bra. Jag har jobbat hårt med min tränare Ian Triggs och svingen har aldrig varit så stabil som under de senaste månaderna.

Är det förklaringen till succén?

- Ja. När man väl får den rätta känslan och ser slagen gå dit man tänkt kommer det där självförtroendet som man behöver.

Men för tidningen avslöjar Mimmi Hjorth nu ytterligare en av hemligheterna bakom superspelet.

St Andrews är lite av hemmabana för henne.

- Jag gick tre år på universitetet i Sterling, 45 minuter härifrån. Och så spelade jag många tävlingar här som amatör. Det var en fördel för mig. Banan är så väldigt annorlunda än dem vi spelar på annars, säger Hjorth.

- Det är helt andra slag som krävs ibland. Jag utvecklade slagen när jag bodde i Skottland och det hade jag hjälp av nu. Jag har spelat med olika vindar och vet att det är olika banor varje dag man spelar. Det gjorde att vi hade bra strategi på banan, jag spelade smart i stället för att spela drive på varje hål.

Mer läsning

Annons