Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mimmi saknar självförtroende

Annons

- Det är inte styrkan, tekniken eller svingen det hänger på, slår Mimmi fast.

- Allt fungerar perfekt när jag tränar. Men det verkar som förgjort att få det att fungera när jag spelar. Det är framför allt utslagen som ställer till det emellanåt. Jag träffar inte alltid fairway, och det innebär att jag får svåra inspel. I den hårda konkurrens som är i dag, räcker det med att jag gör en eller ett par dubbelbogeys, för att jag ska vara borta från tävlingen.

Mimmi har varit säkerheten själv i sitt spel - år efter år. Först som amatör, när hon radade upp amatörsegrarna. Och sedan som professionell, när framgångarna kom slag i slag. Miljonerna har trillat in i prispengar under åren, och ingenting har verkat vara svårt för Mimmi.

- Men så började jag få svårigheter med utslagen, suckar hon.

- För något år sedan. Och det blev bara värre och värre.

Hjort bytte det mesta. Klubbor, tränare, caddie.

- I dag har jag en mycket stabilare och enklare sving. Och den fungerar perfekt - tills jag börjar fundera. Då kommer gamla "muskelminnen" tillbaka och jag slår fel. Det verkar mera vara en mental grej än en teknisk.

Mimmi har tagit fasta på det, och har också anlitat en specialist på mental träning, Bob Rotella.

- Han försöker få mig att tro mera på mig själv. Att spela mera avslappnat och inte ställa så höga krav på mig själv. Allt behöver inte vara 100 procent rätt. Man måste kunna acceptera 70-75 procent också. Det räcker för att man ska göra en bra insats.

Men efter alla år av framgångar är det svårt att mentalt ställa om. Mimmi fortsätter att ställa höga krav på sig själv - och känner sig osäker när hon inte kan uppfylla dem. Och nu börjar hon närma sig ett läge när tourkortet är i fara.

- Men det försöker jag låta bli att tänka på, säger Mimmi

- Jag vet att det bara behövs några bra veckor. Några få turneringar som går bra. Då avancerar jag högt på listorna, och då är topp 90 inga problem.

Mimmi tror heller inte att hon behöver mera träning.

- Nej, det är inte där skon klämmer. Jag tränar mer än tillräckligt. Nu handlar det bara om att lyckas i några tävlingar, så att jag får självförtroendet tillbaka.

Och en så djup svacka, som den Mimmi nu har, har hon tidigare aldrig haft.

- Men tar jag mig bara igenom den, så blir jag säkert starkare av det. Då vet jag att jag klarar det, tills nästa gång det händer. Då blir det lättare att klara sig igenom igen.

Just nu är Mimmi ute på en viktig långturne i USA. Nästan två månader på resande fot. I morgon börjar en turnering i Atlantic City, och sedan blir det New York och kval till US Open.

- Ett viktigt kval att klara, säger Mimmi.

- US Open är en mycket viktig turnering, och där vill jag vara med...

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons