Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mimmi hoppas på topp tio-placering

Annons

Trots dålig form håller Falun-Borlänges Maria "Mimmi" Hjorth fanan högt inför årets British Open som startar i dag.

- Jag siktar alltid på att vinna men skulle vara väldigt nöjd med en topp tio-placering, säger Hjorth.

Hon genrepade med en 51:a plats i Evian Masters i Schweiz förra veckan men var trots den blygsamma placeringen nöjd med spelet.

- Jag spelade bra i tre rundor men tappade mycket under den sista dagen. Greenerna var lite annorlunda där och det var svårt att hitta farten, säger Mimmi.

Hon låg ett slag under par inför de sista dagen då hon gick runt på 78 slag, sex över par. Nu laddar hon om inför British Open som spelas på Royal Lytham & St Annes, en så kallad linksbana strax söder om Blackpool på Englands västkust.

- British Open är en annorlunda tävling där det ofta är hårt och blåsigt. Man behöver inte spela så bra för att nå ett bra resultat.

Förklara?

- Ja, det jag menar är att man kan spela kort om greenerna och bollen ändå studsar in. Det krävs inte lika bra spel utan marginalerna är lite större.

Vad är nyckeln till att du ska lyckas nå en topp tio-placering?

- Undvika bunkrarna. De är inte roliga. Hamnar man i en fairwaybunker kan man bara spela sig ur den och absolut inte försöka slå något längre slag.

Senast Mimmi nådde en topp tio-placering var i årets första majortävling, Nabisco Chaplins, då hon slutade på femteplats.

Är det realistiskt att du ska nå en plats bland de tio bästa i en av världens tuffaste tävlingar med tanke på resultaten tidigare i år?

- Det måste ju i alla fall lossna snart. Varför inte här i British Open?

Efter helgens tävling väntar hemresa till Sverige för Mimmi och spel i HP Open på Drottningholm nästa vecka. Efter tävlingen på hemmaplan åker hon hem till Dalarna och laddar batterierna under en vecka innan nästa tävling i Wales.

THOMAS SANDBERG

Mer läsning

Annons