Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mimmi hemma

Annons

Nu är det egentligen inte enbart för ungdomsfinalerna i Aspeboda Mimmi kommit hem. Hennes verkliga skäl kommer först på söndag - då spelas nämligen "Mimmi Hjorts Golftävling" på Aspeboda. Och där finns hon med och förgyller stämningen till hemmaklubbens stora glädje.

- Det är alltid kul att komma hem till Sverige, menade Mimmi i sitt välkomsttal till riksfinaldeltagarna. Och det är alltid roligt att träffa golfungdomar.

- Jag har själv varit i riksfinal på Bankbokens Cups föregångare Colgate Cup inte mindre än nio gånger på tio försök, men fick aldrig chansen att spela final på hemmaplan. Därför är det väldigt roligt att ni finns här.

Och som ett bevis på sitt deltagande under ungdomsåren hade hon med sig en affisch, som visade just Mimmi Hjort som "affischflicka" för Colgate Cup 1981.

Mimmi finns nu hemma i Europa ett antal veckor framåt. Först är det hennes egen tävling. Sedan bär det av till British Open, innan hon kommer hem till Sverige igen för att spela Compaq Open i Helsingborg.

- Och det blir en Europacuptävling i Wales också, avslöjar Mimmi. För att samla poäng till Solhem Cup - tävlingen mellan Europa och USA. Där vill jag gärna vara med.

Mimmi slutade 26:a i söndags. Detta efter serien 75-68-71-69. Och åter igen smög sig ett antal förargerliga dubbelbogeys in i hennes spel. Hela fyra stycken den här gången.

- Dom är lite efterhängsna, medger Mimmi. Men det är inget jag tänker speciellt mycket på. Jag tycker spelet fungerar rätt så bra just nu, även om scoren inte alltid blir riktigt så bra som jag velat.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons