Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner kan bli blåsta på idrottsfesterna – profilen reagerar: "Det är smärtsamt"

Förhandlingen mellan Telia och Discovery har havererat och 1,5 miljoner kan bli blåsta på bland annat VM-kvalet mellan Sverige och Frankrike på fredag. Nu hoppas tv-profilen Roberto Vacchi på en snabb lösning.
– Det känns bittert på många sätt. Det är smärtsamt, säger Vacchi till Expressen.

Annons

Telia och Discovery Networks Sweden kommer inte överens i sin förhandling vilket innebär att omkring 1,5 miljoner människorkan missa VM-kvalmatchen mot Frankrike på fredag. I ett lite längre perspektiv handlar det även om sommarens U21-EM och Tour de France. Nu vädjar Eurosports cykelkommentator och Borlängeprofilen Roberto Vacchi om en snabb lösning mellan parterna.

– Vi har ju bland annat Tour de France i juli och vi vill att så många som möjligt ska kunna se våra stora idrottshändelser. Det här känns bittert på många sätt, smärtsamt, säger Vacchi till Expressen.

– Det är klart att många har reagerat, folk har hört av sig. Reaktionerna blir ofta snabba och raka och jag hoppas verkligen att de finner en lösning på det här problemet. OS är så klart med i tankarna, jag hoppas verkligen att det kommer en lösning innan det, OS är OS. Det engagerar otroligt många människor.

Eurosport kommenterar förhandlingen med Telia så här på sin Facebooksida:

”Vi ser att Telia i media och på sin Facebooksida säger att vi ställer orimliga krav i förhandlingar. Vi kan försäkra dig om att så inte är fallet. Vi har erbjudit Telia alla de rättigheter de har efterfrågat. Vi har sträckt oss långt för att nå fram till ett avtal, och var nära att komma överens tidigare i veckan. Sedan informerade Telia oss att de bestämt sig för att göra andra affärer och att de nu insisterar på att betala oss mindre för vårt innehåll än vad de gör i dag. De säger nu även att den lösning med ersättningskanaler som de erbjuder dig som Teliakund är permanent, inte tillfällig.”

Mer läsning

Annons