Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikkola - ny forward i Mora

Annons

- Det känns inspirerande att få spela i elitserien och för Mora, berättar Niko, som bland annat känner till intresset kring Vasaloppet i Mora.

Den finländske ytterforwarden har erfarenhet från en säsong i österrikiska Graz och drygt tio säsonger i finska första divisionen.

I Finland har han representerat Jokerit och Ässät, samt TPS ÅBO, som var hans senaste klubbadress. 1992 gjorde han sin första säsong i första divisionen och 1995 blev han finsk mästare med TPS ÅBO.

Kontraktet med MIK är på ett år. En av anledningarna till att han valde Mora, var dels att MIK verkligen ville ha honom och dels positiva signaler från förre Moraspelaren och backen Ismo Kouppala.

- Men det är framför allt erfarenheten att få spela hockey i Sverige och elitserien som känns stimulerande, säger Niko, som flyttar till Mora med frun Jessica och sonen Daniel Lenni, 1 år och nio månader.

- En tuff ytterforward, som kan producera mål, är tränaren Harald Lückners spontana betyg om sin senaste spelare i Moras elitserietrupp.

Niko har legat på omkring 20 poängs skörd under de senaste säsongerna i finska ligan.

- Senast i TPS ÅBO användes jag flitigt i både power play och 4 mot 5. Min styrka är bland annat blicken för spelet och att hela tiden förbättra snabbheten, menar Niko Mikkola.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons