Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Ström dalabäst i SM

Annons

Mikael Ström, Idre, blev bäste dalaskytt vid helgens SM i nordiskt trap, öppen klass, med en meriterande sjätteplats.

Detta sedan han krutat ned fina 144 duvor av 150 möjliga efter serierna, 25, 25, 23, 22, 24 och 25 .

Med sitt resultat var Idreskytten exakt lika med ytterligare tre skyttar.

Och 144 träffar krävdes för att säkra en av de fem finalplatserna.

Men Ström hamnade utanför finalfältet vilket innebar att Idreskytten fick följa finalrafflet från läktarplats i stället .

- Det var ett bittert öde. Men det var kul att känna på hetluften igen. De senaste månaderna har det börjat att kännas normalt igen. Det som var lite smolk i bägaren var väl att det var så nära final men inte räckte ända fram, säger Ström till FK-sporten.

- Var väldigt besviken direkt efter utslagningen men när man kommit till sans igen så känns det väl bra ändå. Det var otroligt viktigt att få känna att man fortfarande kan prestera under press.

Idreskytten fortsätter.

- Visste efter lördagen att jag inte fick skjuta mindre än 49 av söndagens 50 avslutande duvor för att ha någonting med finaldramatiken att göra Hade 24 i första rundan och sedan var det bara att ladda om inför sista serien där jag var tvungen att avsluta med en 25:a. Och det gick ju br...

Är det slut på säsongen nu ?

- Det är lite glest med tävlingar, men vi får väl se i september efter älgjakten om det blir någon tävling till innan vinterträningen tar vid med kondition och mental träning inför nästa säsong.

Martin Eliasson, Frillesås, vann SM-titeln till slut efter särskytte med Patrik Wilhelmsson, Bofors, sedan båda först hade ändat på 170 träffar efter avslutat finalskytte. Trapskyttarna skjuter "sudden" vilket innebär att duvorna flyger tills en skytt bommar.

I det här fallet blev det just Boforsskytten som i rena "utmattningen" bommade den 28:e extraduvan ( ! ) .

90-talet skyttar kom till start vilket var ungefär samma siffror som i fjol.

BOSSE WIQVIST

Mer läsning

Annons