Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Karlberg klar för Leksand

Annons

Tidningen har tidigare berättat att förre leksingen Mikael Karlberg avbryter sitt tvåårskontrakt med Zürich Lions redan efter ett år.

Nu är det klart att "Challe" flyttar hem till Leksand och spelar med dalaklubben de tre närmaste säsongerna från och med i höst. Enligt uppgifter blir övergången offentlig de närmaste dagarna.

Karlberg kom till Leksand första gången 1995. Säsongen 2002/2003 blev han poängkung i elitserien. Därefter flyttade "Challe" till Schweiz och HC Fribourg innan han återvände och hjälpte Leksand i Superallsvenskan och kvalserien i slutet av förra säsongen.

Han planerade sedan för två nya år i Schweiz, den här gången med hårdsatsande Zürich Lions. Klubben blev dock inget topplag utan får slita hårt för att överhuvudtaget gå till slutspel. Med tre omgångar kvar ligger Zürich på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Lika många många poäng har nian Fribourg-Gotteron. "Challe" bestämde sig redan i januari för att bryta kontraktet med Zürich efter den första säsongen.

Han har sitt hus kvar i Leksand och familjens äldsta son börjar skolan i höst. Hittills har 35-årige "Challe" gjort 28 (13+15) poäng på 41 matcher för Zürich Lions.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons