Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael i fin comeback

Annons

Mikael blev åtta i Örebros internationella tävling och tog åtta poäng via tre andraplatser och två tredjeplatser.

- Men jag var nära en seger mot ryssen Polikarpov. Men då märktes det att jag var ringrostig. Han låg långt ut i banan men jag ville inte chansa med en omkörning och kanske vurpa, berättar Mikael.

Nära en vurpa var han ändå, inte av egen kraft, då tysken Robert Eibel körde på Mikaels bakhjul. Det slutade med att tysken gick omkull.

- Det blev omstart och då märktes det att jag inte kört på länge. Jag blev rejält trött och det var jobbigt, speciellt mot slutet av tävlingen.

- Men den här tävlingen var mest för att jag skulle få åka motorcykel igen och jag hade bestämt mig för att inte göra några dumma grejor.

- Jag kände i alla fall att farten finns där. Men jag är inte lika tuff som i början på säsongen. Kanske finns minnet av smällen i Finland i bakhuvudet. Och så gör det ont i foten när jag kör.

Den fot som Mikael skadade den 19 januari i en landskamp mot Finland.

- Så av säsongens tre månader har jag varit borta två, konstaterar Mikael.

Det har också gjort att tävlingarna inte blivit så många för Mikael. I kväll i SM-finalen på Studenternas gör han bara sin sjätte tävling.

Platsen i SM-finalen har han fått tack vare en förhandsnominering tidigt på säsongen. Nomineringarna är nytt för den här säsongen, liksom att SM-finalen är öppen och innehåller utländska förare.

Det har varit en hel del diskussioner om både nomineringarna och det utländska deltagandet.

- Ja, det har varit lite gnäll om att jag varit nominerad. Men jag tycker att jag visade i Örebro att jag platsar i SM-finalen. Jag hade i alla fall åtta förare efter mig där.

Han väntar sig inga stordåd för egen del i finalen.

- Visst ska jag ta i lite mer än vad jag gjorde i Örebro och försöka ställa till det lite för någon. Men jag ska inte ta några onödiga risker.

- Man vet dock aldrig. När man får på sig hjälmen kan det nog bli något tok ändå, tillägger han.

Och någon risk för att Sverige får en utländsk mästare i år är det inte, enligt Mikael.

- Posa vinner om han inte kör omkull heller får något strul. Han har varit grym. I Örebro var han helt outstanding. Ingen kör så fort som han gör.

Som främsta utmanare nämner Mikael Stefan Svensson, Franz Zorn och Antoni Klatovsky.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons