Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael en påläggskalv

Annons

Att Rommetravet får ett intressant nyförvärv bland proffskåren efter nyår, skvallrar årets siffror om. Lärlingsframgångarna, med Gävletränaren Michael Demmers hästar, har inbringat 25 segrar och 1 259 685 kronor. Lindmarks årsbrutto som kusk per den 21 december uppgår till 31 segrar och 1 403 685 kronor. Kalla fakta och dubbelt så bra mot säsongen 2000.

Ett resultat som berättigade 28-årige Mikael Lindmark en kandidatur till titeln "Årets komet" i konkurrens med Rommeparet Lisa Österlund/Fredrik Pedersen, Rättvikstränaren Anna-Lena Ljunggren samt Halmstadslärlingen Stefan Persson.

- Jätteroligt och fantastiskt. Omröstningen får gå som den går, bara att bli uttagen som en av kandidaterna är ett erkännande, kommenterar Lindmark.

Vars framfart ni senast fick ett smakprov på vid Bergsåkers V75-trav den 15 december. Västerbo Daylights fantomspurt till målfotoseger i Bronsdivisionen sitter fortfarande kvar på näthinnan.

- Inför säsongen hade vi målsättningen att köra in en miljon kronor med stallets hästar, vilket vi nådde, berättar Lindmark stolt.

- Jag ser framemot att bli proffs på Romme. Det verkar vara en bana som jobbar aktivt med att framhäva sina tränare, fortsätter han.

Frågan är då vad Michael Demmers tycker? Kan parets så fruktbara samarbete fortsätta?

- Det hade varit bättre med en proffslicens på Sundbyholm. Den banan ligger närmare till.

- Nu är det som det är med STC:s bantillhörighetsbestämmelser, men jag tänker i alla fall fortsätta mitt samarbete med Lindmark.

- Går inte det, lämnar jag in min proffslicens, avslöjar Demmers fast besluten över ett fortsatt samarbete med Lindmark.

- Det är dumt att ändra på ett vinnande lag, tycker även Lindmark.

- Jag vill fortsätta att samarbeta med Demmers, sedan får vi se under vilka omständigheter det blir.

Men varför skulle de behöva ändra på nuvarande organisation.

Lindmark har managerat Demmers tävlingshästar på sin gård i Lånsta utanför Sala, medan Demmers har skött unghästpasset på Västerbo Stuteri. Ett framgångsrikt koncept av Michael och Mikael, vars enda skillnad från nyår skulle kunna bli att istället för Michael Demmers som tränareansvarig, skulle det stå Mikael Lindmark i travprogrammet. Men det är en annan historia.

Säkert är i alla fall att Mikael Lindmark är ett löfte på travtränarehimlen. Och nu är han flygfärdig och ska upp till bevis i en stentuff bransch.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons