Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mika stämmer IBF

Annons

- Praxis är att en innebandy- säsong är från 1 maj till 30 april och därmed att kontraktet omfattar den tiden. Men jag fick min sista lön i februari, säger Mika som själv sa upp sitt treårskontrakt under hösten med sex månaders uppsägningstid.

Rent formellt är det IBF:s helägda arenabolag som stäms.

- Det har sammantaget varit en massa strul. Och egentligen är alltihop så trist så jag helst skulle vilja glömma alltihop. Men varför skulle jag och min familj bara lägga oss platt och avstå det vi anser vara vår rätt.

- Men det har varit en oerhört jobbig vår så därför har jag överlåtit åt en jurist att sköta det här i fortsättningen, säger Mika Packalén.

I samband med att skattemyndighetens gjorde en revision av IBF Falun åkte Mika Packalén på en skattesmäll i form av restskatt på mer än 70000 kronor. Han blev dessutom av med sin F-skatte-sedel som egen företagare.

Skattemyndigheten accepterade inte att Mika arbetade som tränare på konsultbasis enligt det kontrakt han hade utan bedömde att det rörde sig om en dold anställning av Packalén.

- Det är bara att acceptera. Men man kan säga att det var min firma som rök där...

Det beslutet kan dessutom innebära att IBF Falun tvingas betala arbetsgivaravgift för Packaléns lön, något som klubben dock hävdat att Mika själv ska göra.

- Jag fick något mail om det. Men det skickade jag omedelbart vidare till min jurist. Det där får han sköta.

Anledningen till att Mika nu ändå väljer att gå till domstol för att få sina pengar är att han anser sig ha haft kostnader för bland annat hyra i Falun fram till sista april.

- Jag hade uppsägningstid på lägenheten och den gick inte att korta ner trots att vissa i klubben antydde det. Men det är förstås mitt eget fel, det borde jag naturligtvis ha kollat bättre.

- Jag hade även kostnader för bilen jag leasade. Totalt sett en hel del utgifter men noll in-täkter.När gick de sex månaderna efter din uppsägning av kontraktet egentligen ut?

- Jag kan inte i all hast säga ett exakt datum. Jag fick ju inte ens en skriftlig bekräftelse på att klubben tagit emot och accepterat uppsägningen.

Vad säger du i dag om de 15 månaderna i IBF Falun?

- Jag fick betala väldigt dyra lärpengar men är stolt över det vi gjorde. Uppdraget från styrelsen var att år ett säkra nytt kontrakt, det andra att gå till slutspel. Vi nådde båda, säger Packalén.

- I Falun finns fantastiska möjligheter men de utnyttjas inte, säger Mika som inte fortsätter som innebandytränare på heltid längre.

Men samtidigt som han till- träder en tjänst vid Svenska Spel i Visby ska träna Visbys lag i herrtvåan.

FOTNOT: I praktiken slutade IBF Faluns tävlingssäsong den 9 mars.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons