Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MIK vill inte uttala sig om ny ishall

/
  • Vet vad han vill. Nille Niilimaa har velat ha en träningshall länge. Om det blir en helt ny arena har han förslag på placering.  Foto: Sten Widell
  • Nybygge. Nuvarande FM Mattsson arena byggdes så sent som 2004. Nu anser MIK att arenan behöver byggas ut ytterligare. Foto: Sten Widell

Annons

Bergfjord och Ivarsson arkitekter har fått i uppdrag att göra ett förslag på hur Moras ishall ska byggas om. Som framkom på Mora hockeys årsmöte är den viktigaste frågan för klubben just nu att utöka antalet åskådarplatser till 6 500. Bara 4 500 personer får plats i FM Mattsson Arena i dag och då är 1 500 ståplats.

Vid årsmötet i juni sades det att ritningarna skulle vara klara om en vecka. Nu har det gått en och en halv månad...

- De, ritningarna, borde i rimlighetensnamn ha kommit nu. Men jag har inte fått höra någonting, jag vet inte om det är för att de har tagit semesterledigt, säger politikern och MIK-fantasten Ingvar "Nilla" Niilimaa.

Men ritningarna finns i MIK:s händer. Redan i tisdags i förra veckan bekräftade arkitekten Ulf Bergfjord att han hade lagt dem på postlådan.

- Jag har inga kommentarer. Det var en tid sedan vi fick förslagen, men vi vill hantera det här internt innan vi säger något, säger Lars Weslien, styrelseordförande i Mora IK.

Det som står klart är att det rör sig om två olika alternativ. Antingen blir det en påbyggnad av den gamla arenan eller en helt ny arena.

Ingvar Niilimaa har i flera år kämpat för att det ska bli en träningshall i Mora. Han har bland annat själv dragit grundplåten till det bygget - 1,5 miljoner kronor på sju år.

- Jag tycker det viktiga är att det blir en funktionsdugligarena för 6,500 åskådare, men det är viktigt att behålla närheten - känslan av att sitta nära isen.

Om det inte blir en tillbyggnad utan en nybyggnad finns det många problem att lösa.

  • Var ska den nya arenan ligga?
  • Hur ska klubben få råd att bygga?
  • Ska kommunen vara med att bygga?

- Oavsett vilken typ av ombyggnad det blir så kommer det att krävas sponsorhjälp. Det finns pengar, det gäller bara att hitta dem som vill satsa, säger Niilimaa.

Och "Nille" har också idéer om var en ny ishall kan placeras.

- Den ska ligga nära centrum och det ska finnas bra parkeringsmöjligheter. Det hade gått och klämma in en ishall på Strandenområdet, istället för det resecentrum som diskuterats.

Moras hockeytokige kommunpolitiker ser också det outnyttjade buskområdet bakom nuvarande arenan, som en möjlig plats för en ny hall.

Nu väntar vi bara på att Mora IK ska lägga korten på bordet och räta ut frågetecknen beträffande den framtida ishallen.

Mer läsning

Annons