Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MIK:s U16 lag diskvalificerat - igen

Annons

- Det här är så jäkla dåligt skött, en ren skandal helt enkelt. Det är en sådan stor inkompetens av de som fattat det här beslutet att jag knappt har ord för det, säger Mora IK:s klubbdirektör Jan Simons om beslutet diskvalificera MIK:s U16-lag från spel om SM-medaljer.

Sören Haga, från Dalarnas Ishockeyförbund, tycker dock att fallet är solklart och att Mora hela tiden vetat om vilka regler som gällt.

- Har man använt sig av en överårig spelare, står det klart och tydligt i regelboken att laget inte får spela i den regionala serien.

- Det här visste Mora om, så de får skylla sig själva. Vi måste följa de regler som finns, menar Haga som var med och gav dispensen.

Lagledaren för U16-laget Ingemar Signahl har berättat för undertecknad att han flera gånger frågat Haga om vilka regler som gäller. Detta utan att, enligt Signahl, ha fått något klart besked.

Har du varit oklar i dina besked till Mora IK i den här frågan?

- Jag kan inte komma ihåg ordagrant vad som sagts de gånger vi diskuterat. I dispensen står det dock att laget inte får delta i regionalt spel efter att ha använt sig av en överårig, men de raderna verkar Mora ha struntat i, svarar Haga.

MIK kom tvåa i serien och borde, om det nu inte var för den här dispensen, varit kvalificerad för den regionala serien.

Men såväl DIF som Region Väst hävdade att Mora var diskvalificerat.

Då ska Jan Simons ha pratat med Svenska Ishockeyförbundet (SIF). Och enligt Simons ändrade SIF på tidigare beslut.

- Men det har aldrig funnit något sådant här beslut, menar Haga.

Den 21 januari kom så det definitiva beslutet från SIF:s tävlingsnämnd, där de helt går på DIF och Region Västs linje.

Tävlingsnämnden skriver dock att "DIF:s beslut om dispens innehåller motsägelsefulla formuleringar". Beslutet är dock detsamma som DIF och Region Väst kommit fram till: Mora får ej spela i U16-lagens elitserie.

MIK fick dock en förfrågan om de ville delta i en lägre serie, men tackade då nej till det.

- Det hade redan spelats fyra-fem omgångar i den serien, vilket skulle innebära många veckomatcher för att vi skulle spela ikapp. Men då ansåg vi att skolarbetet skulle bli drabbat, förklarar lagets tränare, Inge Olsson, varför Mora tackade nej.

- Klubben får väl ta på sig en del av skulden till det här, men visst tycker jag att DIF kunde ha gett klarare besked redan från början. De stora förlorarna i det här är ändå killarna i laget, vilket naturligtvis är väldigt synd, menar Olsson.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons