Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MIK:s satsar på SM-guld

/
  • Fortsätter. Lars H Weslien blev ny ordförande i Mora IK sommaren 2004, bara ett par månader efter att MIK tagit steget in i hockeyns finrum, elitserien. MIK är, mot alla experters odds, kvar i elitserien och kvar som ordförande är Weslien.
  • Elmotorer bullrar inte och lämpar sig därför utmärkt för en stilla tur på sjön. BILD: HASSE HOLMBERG/SCANPIX
  • Första årsmötet. Nye tränaren Magnus Arvedsson närvarade på årsmötet och berättade lite om sig själv.

Annons

Att det inte är ett spel för galleriet, hävdade den omvalde MIK-ordföranden efter årsmötet.

- Man ska ha djärva, men realistiska mål och SM-guld 2009 ligger i vår planering.

Lars H Weslien tog över ordförandeskapet samma år som Mora IK tog steget upp i elitserien. I går omvaldes Weslien och han ser fram emot sin fjärde säsong som MIK:s ordförande.

- Det är spännande och roligt. Det går bra för föreningen både sportsligt och ekonomiskt. Och tyckte jag inte det här var roligt, skulle jag aldrig hoppa på det, förklarade Weslien varför han väljer att sitta kvar.

Det var till ett riktigt hett årsmöte som Weslien kunde hälsa de cirka 50-talet närvarande. Med hett syftar vi på värmen i det rum som årsmötet hölls. Temperaturen lär ha legat en bit över 30 grader och MIK:s verksamhetsberättelse fick fungera som fläkt.

Temperaturen steg säkert också någon grad när ungdomssektionen ville ha svar på hur långt planeringen av den tilltänkta träningshallen kommit. Något riktigt svar kunde dock inte ges.

- Vi har anlitat en konsult som håller på att titta över hela vår arena. Nästa vecka räknar vi med att få svar på om vi kan bygga ut den här arenan så att vi får en publikkapacitet på 6 500 åskådare eller om vi helt enkelt måste bygga en ny, informerade Weslien och klubbdirektör Jan Simons.

- Den vikigaste frågan för oss nu är arenan. Vi måste upp i en kapacitet av 6 500 åskådare om vi ska hänga med. Sedan tycker jag att det ligger i kommunens angelägenhet att ordna en träningsanläggning för ungdomarna.

- Kommunen borde visa ett större engagemang och ett större ansvar när det gäller den biten, för Mora IK har inte råd att på egen hand bygga träningshall, tillade Weslien.

När det gäller ekonomi kunde revisorn Micko Holback berätta att Mora IK är en välmående förening där koncernbalansräkningen visar ett eget kapital på drygt 13 miljoner kronor och att det på bankkontot finns 5,5 miljoner kronor.

Det kom också fram att klubbens omsättning för fem år sedan (allsvenskan) ökat från 12 miljoner kronor till den gångna säsongens 68 miljoner kronor.

- Men det mest anmärkningsvärda är ändå att omsättningen ökat med 24 miljoner kronor från första året i elitserien till den senaste säsongen, menade Holback.

Som sig bör ska det också delas ut utmärkelser vid ett årsmöte. Pavel Brendl vann poängligan och Lars Johansson blev utsedd till bäste junior. Patrik Cedergren och Ernst Andersson har tidigare fått ta del av Gösta Johanssons Stipendiefond.

Mer läsning

Annons