Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MIK-juniorer i landslaget

Annons

De båda 16-åringarna studerar första året på hockeygymnasiet i Mora. Såväl Lucas som Mattias har haft en mycket bra höst i klubblaget, vilket naturligtvis bidraget till att de för första gången i karriären får representera landslaget.

För båda kom uttagningen lite oväntat.

- Ja, nog blev man lite överraskad. Jag har inte varit med tidigare, så det är klart att man blev glad. Det här är blir något nytt och det kommer att bli en stor upplevelse, säger Lucas.

- Lucas pappa hade fått reda på uttagningen och jag fick höra att jag kommit med genom Lucas. Det har gått bra under hösten och visste att jag hade chansen. Men jag trodde inte Lucas först, när han berättade för mig. Det ska bli kul och inspirerande att få spela i landslaget, säger Mattias.

Mattias kommer ursprungligen från Rättvik, men började sin hockeykarriär i IFK Ore. Lucas är från Fagersta och med efternamnet Sandström så låter det hockey lång väg.

- Thomas Sandström är min farbror. Visst är han lite av en förebild för mig inom hockeyn, men jag har större förebilder, säger Lucas utan att nämna några namn.

Vad har då landslagsdebutanterna för styrka på isen? Vi bad Mattias och Lucas beskriva varandra.

- Lucas har väl ingen sådär jätteegenskap, utan är ganska jämn i sitt spel. Men han är bra på att dribbla och snurrar mycket. Bra skott har han också, säger Mattias om sin lagkompis.

- Mattias är en bra back som spelar enkelt och har en bra speluppfattning, säger forwarden Lucas.

Till vardags spelar de båda i Mora IK:s J20-lag. Tränaren

Göran Tärnlund är inte ett dugg förvånad över att två av hans adepter finns med i Team 17-truppen.

- Nej, det är jag inte. Det här är riktigt duktiga killar, berömmer MIK-tränaren.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons