Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MIK hoppas på Brynäs

/

Mora vann onsdagsförmiddagens viktiga match mot Malmö och hade sedan chansen att säkra en plats i semifinalen.
Men det blev förlust mot Vitkovice och nu kan det tjeckiska laget snuva MIK på en plats i slutspelet.
– Vi får hoppas på Brynäs, säger Moratränaren Mattias Bossel.

Annons

Om hans killar tagit poäng av gästerna från Tjeckien hade en semifinalplats varit säkrad. Nu blev det förlust med 1–4 och den förlusten kan visa sig dyrbar.

I och med vinsten kom Vitkovice upp på fem poäng, en mindre än Mora, men då har tjeckerna kvällsmötet mot Brynäs kvar, i gruppspelets absolut sista match.

Brynäs är redan klart för slutspel så frågan är hur intresserad Gävlekillarna är av att hjälpa arrangörsklubben att nå semifinal. Brynäs kan således "välja" vilket av Mora eller Vitkovice som tar sig till slutspel.

Ett är då säkert, att Brynäs kommer att få stöd från läktaren från hela Moralaget då det är nedsläpp 20.30. För Vitkovice räcker det med oavgjort för att ta sig förbi Mora i tabellen.

Och MIK har satt sig i den här situationen på grund av bjudningar. Samtliga baklängesmål mot Vitkovice kom på grund av hemmamisstag.

– Vi gör fyra "indianare" och så går det inte att hålla på om man ska vinna. Det är juniorhockey, så en kan man acceptera, men inte fyra, säger en besviken Bossel.

Chanser fanns för att vinna, men samtidigt som MIK bjöd bakåt, var det väldigt ineffektivt framåt.

Men som sagt, med hjälp av de tre senaste årens cupmästare kan Mora ändå få spela semifinal under torsdagen.

– Ja, vi hoppas på Brynäs, säger MIK-tränaren.

Att hemmalaget fortfarande har chansen är tack vare segern över Malmö. Efter en minst sagt stökig avslutning vann MIK med 2–1.

Noterbart är att det utdömdes hela 245 utvisningsminuter, vilket torde placera Mora och Malmö rätt högt i den mindre smickrande statistiken i turneringens 36-åriga historia.

Efter slutsignalen tilldömdes fyra spelare från vardera lagen matchstraff. MIK:s Emil Andersson, som bedömdes ha startat bråket som ledde till tumultet, blev avstängd och missade mötet mot Vitkovice.

Vi kan nämna att Moras hela "produktion", 112 minuter, kom i andra perioden.

Ahlbin Hernod blev matchvinnare för MIK då han i numerärt överläge satte vinstpucken till 2–1 efter 8.45 i slutperioden.

Centern Emil Folke fick ta emot pris som Moras bästa spelare i mötet mot Malmö och mot Vitkovice var det backen Christoffer Rasch som belönades.

Om Mora behöver hjälp av Brynäs för att nå slutspel, har Leksand tagit sig till semifinal för egen maskin. Österrikiska EC Red Bull Salzburg besegrades med 3–0, vilket var fjärde raka segern.

I skrivande stund har Leksand mötet mot Rögle kvar.

Strax före 22.00 får vi veta om Mora gör Leksand sällskap i slutspelet.

Mer läsning

Annons