Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MIK hemma - i Älvdalen

Annons

- Känns kul med ännu en träningsmatch. Dock är det för tidigt att för min egen del ge någon klar bild om vad jag står efter de två senaste träningsmatcherna, säger Mikael Simons.

Mikael Simons har skrivit på ett nytt kontrakt, 1+1 år, med MIK i år. Och formmässigt berättar han att han är på väg åt rätt håll. Stelheten efter diverse ispass i augusti har börjat ge med sig och matchrutinen är på väg att infinna sig.

Den högra axel som han opererade under förra sommaren fungerar utan problem i dagsläget. Och att få spela i elitserien till hösten, har varit en bra inspirationskälla till all den uppbyggnadsträning som det blivit under sommaren och kommer att bli framtill elitseriepremiären mot Färjestad den 20 september.

- Helt klart känns det inspirerande att få spela Elitserien med Mora inför den kommande säsongen. Lika inspirerande känns det att återigen spela matcher på is. Träningsmatcherna är helt klart viktiga för oss, säger Simons.

Bofors, som i år spelar i Norra allsvenskan, missade att kvalificera sig till Superallsvenskan i fjol. Givetvis en missräkning som laget vill återställa i år. Nytt i årets Karlskogalag är bland annat att Niklas Czarnecki ersätter succétränaren Leif Strömberg i Bofors bås. Efter fyra framgångsrika säsonger, ska Leif hjälpa Bengt-Åke Gustafsson i Färjestad.

Czarnecki har skaffat sin mesta tränarerfarenhet i Linköping där han jobbat som assisterande tränare under tre säsonger. Den gångna säsongen tränade han Linköpings J20-lag, som åkte ur SuperElit efter bara en säsong.

En spännande spelare i Bofors är 19-årige forwarden Marcus Weinstock. I Karlskogalagets första träningsmatch, vinst mot Almtuna, 3-1, presenterade sig Marcus på bästa sätt genom att göra ett mål. Han spelade ihop med Björn Eriksson och Oscar Steen. En forwardskonstilation som blir att räkna med i den Norra allsvenskan i vinter. En som inte finns med i årets Bofors trupp är den tidigare Moraspelaren Gustaf Gräsberg, som lämnat Bofors för Halmstad Hammers i år.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons