Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarrace med hemmasegrar

Annons

Nöjd med dagen, under vilken inga allvarligare incidenter inträffade.

- Förarna visade genomgående fin sportsmannaanda. Tufft var det ibland men det ska det ju vara också, menar Sven-Erik Haglund.

Vilken kunde glädja sig åt massor av fina insatser av hemmaförare också.

Inte minst då åt dubbelsegern i den tuffa Mini-klassen, där Rickard Javanainen, som toppade samtliga tre kvalheat, till slut kunde hålla undan för klubbkompisen Niklas Sjögren med mindre än en handsbredd.

- Hade loppet varit ett par meter längre vete väl katten om inte Niklas passerat, tippar Sven-Erik.

Hedemoraseger blev det också i Sport 2000, där Tommy Fälth direkt i finalen visade var skåpet skulle stå, och (förstås) i ICC, där maestro Sven-Erik Karlsson toppade före två klubbkompisar, Erik Andersson och Fredrik Risvall.

Micro-klassen blev inte så rafflande som man trott utan Niklas Gestlöf, Västerås, kunde ganska enkelt fixa segern.

Otursman här var hemmasonen Andreas Sjögren, som blev avåkt i ett kvalheat och placerad bak i ett på grund av för låg ekipagevikt. Det tredje vann han så men fick finalstarta först som tionde. Men Andreas åkte upp sig undan för undan och slutade fyra i mål.

Yamaha-klassen såg, inte oväntat, Gävles Niklas Blomkvist i topp. Men det var en tuff kamp hela tiden mot i första hand Robert Sandin, Borlänge, och Hedemoras André Hermansson innan segern kunde bärgas.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons