Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarafton är räddad - Orsakajt´n avgörs för 27:e året

Annons

Midsommaren är räddad. Så tänker nog många då de får höra att midsommaraftonens Orsakajt´n kommer att arrangeras för 27:e året i rad.

- Det är en tradition för många att komma hem, men utan "Kajt´n" blir det ingen riktig midsommar, konstaterar Kristina Gulis på Orsa IF:s kansli.

I dessa tider är det inte helt lätt att få ideella krafter att ställa upp. Något som är ett måste för att ett arrangemang som Orsakajt´n ska kunna genomföras. Förra året var det till exempel svårt att få tag i en tävlingsledare, men efter övertalning ställde Lars Liljedahl upp. Han har tidigare basat för tävlingen och gör så även i år.

- Ja, nu var det inga problem. Vi får vara glad så länge Lars vill vara med och jag hoppas att han står ut i några år till. Nu tar vi ett år i taget, men vi hoppas att vi åtminstone ska nå upp till 30, säger Kristina.

Orsakajt´n brukar locka runt 700 deltagare. De flesta springer, men det finns även en mountainbikeklass.

Rätt så nytt är stavgång och där hoppas arrangörerna att intresset ska öka.

- Det här är tredje året. Det är inte så många som nappat tidigare, men vi vet ju att det är många som håller på med stavgång, så den klassen får förhoppningsvis en skjuts uppåt i år.

Som vanligt varierar sträckorna allt från 700 meter för de allra yngsta upp till drygt 24 kilometer för de som vill ta ut sig rejält innan det är dags för midsommarens övriga begivenheter kring Ovansiljan.

- Jag vet inte exakt vad rekordet ligger på, men kanske slår vi det i år, säger en förhoppningsfull Kristina på Orsa IF:s kansli.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons