Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midnattstrav med majstångsresning

Annons

För en gångs skull hade man också vädergudarna på sin sida.

- Jag hörde statistik om att det regnat de sju senaste åren vi arrangerat midnattstrav. Det heter väl att efter sju svåra år kommer sju rika år, så det lär bli fint ett tag framöver nu, sade Klasson.

Tradition är det också att ett gäng tränare och kuskar reser midsommarstången på publikplats. Den kom upp i år också, även om uppslutningen länge såg klen ut. Med hjälp av "utbölingarna" Westholm, Rehn och Linder gick det ändå vägen.

Den här helgen är det största evenemanget under året för Rättvikstravet.

- På lördag är det jättefina V65-tävlingar och kommer det inte över 4 000 åskådare blir jag förvånad. Årets upplaga av Midsommarloppet är nog ett av de bättre och därtill fyra finfina Breeders Crown-lopp med bland annat hemmahästen Turbo Sund till start, sade sportchef Klasson.

Till omgångens V5-spik utnämnde vi Dashing Step. Tillsammans med sin tränare Anders Lundin infriade han våra och många andras förväntningar. Det här är en urstark herre. Från sitt bakspår sände han direkt fram mot täten och övertog ledningen efter ett drygt halvvarv.

- Jag var egentligen aldrig orolig. Han är jättestark och jag hade tussarna kvar i hästens öron, berättade en belåten segerkusk efter loppet.

Här näst handlar det om V75-finaler på hemmaplan för Dashing Step kommande helg. I nuvarande form gör han sannerligen inte bort sig där heller.

I ett styrkeprov över 3 140 meter hade Leif Witasp uppvisning bakom lånestyrningen Grand Tigon. Fyraåringen drog direkt till ledningen och vann komfortabelt.

- Hästen är stark och jag är inte så överraskad. Det ser bra ut inför derbyt det här, sa en nöjd tränare Bengt Oltorp som inte gjorde resan från Värmland förgäves.

Midnattssprintern som avslutade V5 blev en enkel match för Jim Frick och Istanbul. Han spetsade direkt och var sedan aldrig i förlustfara.

Heter man Midsommarbruden är man näst intill tvingad att vinna lopp en sådan här helg. Bollnäshästen med det i dagarna välklingande namnet såg slagen ut vid upploppets början, men kontrade till seger sista biten.

PATRIK ANDERSSON.

Mer läsning

Annons