Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Micke och Ozzy har hittat draget

/
  • VM-deltagare. Falugrabben Mikael Pettersson och hans hund, vorstern Ozzy, är uttagna att representera Sverige i draghund-VM, som körs i Gatsele i Lappland om några veckor.

Annons

– Nu börjar allvaret. Jag åker til VM för att köra om medaljerna. Tillhör man de bästa i Sverige, så tillhör man också de bästa i världen, säger Micke frankt.

För fyra år sedan avslutade han fotbollskarriären, men slutade träna gjorde han inte.

– Jag har alltid tyckt om att springa i skogen, men när ingen av mina fotbollskompisar ville vara med mig och springa, så skaffade jag mig en hund som träningskompis i stället, berättar Micke.

I ungdomen var Micke en duktig skidåkare, så steget till att prova på draghundsporten var inte långt att ta.

Och han fastnade direkt. Under fjolåret började han ändå tävla mera aktivt, men resultaten visade inte direkt att Micke skulle vara en blivande VM-deltagare. Det gällde att titta långt ner i resultatlistorna för att hitta Falugrabbens namn.

– Jag hade helt enkelt en för dålig hund, som inte kunde göra sig gällande i den hårda konkurrensen.

I höstas beslutade sig Micke för att köpa en ny hund. Uppe i Sollefteå hittade han den 2-årige vorstehn Ozzy, och det skulle visa sig vara ett lyckoköp.

Ozzy har en riktig löparskalle och med honom i sällskap, har Micke radat upp topplaceringar i säsongens tävlingar.

– Vi vann den första tävlingen vi ställde upp i, och sedan har det rullat på. Det är bara två tävlingar vi inte vunnit, och i den ena av dem råkade vi ut för ett missöde som förstörde alla våra segerchanser, säger Micke och klappar om sin tävlingskompis.

Vad vet du om konkurrensen i VM?

– De svenska deltagarna har jag naturligtvis koll på, norrmännen är alltid bra, men i övrigt vet jag inte så mycket. Men tillhör man de bästa i Sverige, så ska man kunna vara med och köra om de ädlaste medaljerna, menar Mikael Pettersson.

Mer läsning

Annons