Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Micke nobbade Tyskland - det tackar Leksand för

Annons

På ett tidigt stadium under förra säsongen gjorde Mikael klart för MoDo-ledningen att han efter sju a-lagssäsonger skulle lämna klubben.

Två tyska klubbar, Eisbären Berlin och Frankfurt, var aktuella, men när familjen Pettersson väntade tillökning blev det en fortsättning i Sverige och elitserien.

Och Leksand var den klubb som lyckades locka till sig den 28-årige forwarden.

- Vi har bott i Leksand sedan juli och vi trivs verkligen här. Malin har fått jobb som sjuksköterska och vår dotter Ida går på dagis.

Familjen Pettersson bor i Limhagen och där bor också ytterligare en handfull Leksandsspelare med sina familjer. Tobias Holm, Christer Olsson, Niklas Gällstedt, Sean Gauthier bor redan där och om en vecka flyttar även Mike Stapleton in i området.

Familjen Pettersson har hunnit bekanta sig en del med omgivningen under de två månader de bott i Leksand. Sommarland och Tomteland har varit populära utflyktsorter, de dagar Mikael inte tränat eller spelat match.

Försäsongen är ju mycket intensiv där två pass om dagen inte är ovanligt, men nyförvärvet från MoDo är en av Leksands mest vältränade och ligger i topp i lagets konditions- och styrketester.

- Jag har alltid haft ganska lätt för sådant, säger han blygsamt.

Som spelare på isen betecknas han som en slitvarg som lever högt på sin skridskoåkning.

- Jag är en hårt arbetande spelare som gör mitt jobb över hela banan.

Mikaels roll i Leksand är i stora drag den samma som den han hade i MoDo och han tycker att Leksand och MoDo spelar ungefär samma typ av ishockey.

- Det är ungefär lika med mycket fart och ett offensivt spel. Det har inte varit några stora omställningsproblem för mig.

Hur går det för Leksand i vinter?

- Slutspel är ett realistiskt mål. HV 71, Frölunda och Färjestad ser starka ut men bakom dem ser det jämnt ut.

Leksand fick ett skönt formbesked i torsdags när Brynäs besegrades med 8-1. Samma Brynäs som Leksand möter i elitseriepremiären på måndag.

- Det ska bli skönt när serien kör i gång. Man har gått och väntat på det länge nu.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons