Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mia vann tjejsimmet för sjätte gången

Annons

-Jag är jätteglad. Det blev tufft på upploppet den här gången. Men jag kände mig stark i vattnet och på något sätt fick jag en känsla av att jag skulle greja segern, säger Mia Brodén, tävlande för Falu SS.

Och Mias vinnarskalle med rutin från tidigare älvsegrar i Vansbro, blev förmodligen utslagsgivande i årets Tjejsim.

I år hade lördagens tävling lockat 2429 startande tjejer. Temperaturen i Västerdalälven hade nästan nått 21 grader, när många av de våtdräktsklädda damerna gav sig iväg. Och intrycket i början av loppet, gav bilden av en öppen i historia till slutsegern.

-Jag fick en bra start, men jag ville även ta det lugnt i början.

-Jag hade en del tankar på söndagens Stora vansbrosimning och ville därför hushålla med krafterna, menar Mia.

Annie Thorén från Motala SS, tog en tidig ledning, som hon tyckte ha bra koll på. Men sakta började Brodén att äta ikapp försprånget och 200 meter från mål var hon jämsides med Motalasimmerskan.

De sista 150 meterna fram till mål blev rafflande. Sida vid sida låg de två kombatanterna med armar och ben i full rotation i vattnet.

I det här läget gav Falunsimmerskan sken av både styrka och rutin, och hon kunde skär mållinjen som segrare.

Det blev dock ingen rekordtid i mål. 2004 vann Faluns simprinsessa med rekordtiden 11.30. Nu fick hon nöja sig med tiden 11.55. Tvåan från Motala klockades för tiden 11.56.

På topp-tio placerade sig Ebba Kihlberg, Falu SS, som sjua och Jenny Brolin och Jessica Lindkvist blev nia respektive tia. De två sistnämnda simmade båda för Ludvika SS.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons