Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mia slutade fyra i SM-finalen

Annons

- Jag är inte nöjd med mitt lopp, även om det kändes bra innan finalen. Men i dag rådde jag inte på de tre som fick kliva upp på pallen, säger Mia Brodén.

Hennes fjärilsstart gick helt enligt planerna och de första 100 meterna var hon med bra, med därefter och in i mål var det fjärde platsen som gällde. Hennes personbästa på distansen är 2.14.98 och det hade räckt till en silverplats igår. Men nu blev tiden i stället 2.18.04.

- Jag gjorde en liten tempo ökning under de sista 50, men jag nådde inte riktigt ända fram, det fattades 34/100 till tredje plats, säger Mia som har Tjejsimmet som sin nästa tävling i Vansbro.

SM-segrarinna på distansen blev Petra Granlund, från Stenungsundsklubben S77, med tiden 2.13.17. Emma Ekman, Ludvika SS, fick inte till det i sitt kval och fick nöja sig med en 29:e plats totalt.

För Falu SS andra damdeltagare under gårdagen, blev det en sjätte plats i bassängen på 200 meter bröstsim.

- Jag är lite missnöjd. Men det var tufft i dag och trots att jag känt att jag tränat bra, så orkade jag inte riktigt, säger Jeanette Engzell.

Hon fick en bra start och var väl med i de första 100 meterna. Men därefter blev det tungt.

- Jag kände också att jag tappade lite i teknik och fick jobba för varje meter. Det hade krävs att jag krypit under mitt personbästa, 2.36, för att jag skulle ha varit med och slagits om tät platserna, säger Jeanette.

Nu blev tiden 2.40.30 och segertiden på distansen blev 2.32.61 och den hade Sandra Jacobson från Täby. I dag simmar bland annat Jeanette final på 50 meter bröstsim.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons