Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meriterad ryss till IFK Mora

Annons

Alexeys juniorresultat är mycket imponerande. Han har deltagit i sex stycken JVM, tre vanlig i orientering och tre i skidorientering.

Hans bästa resultat i skidorientering var tredjeplatsen på långdistansen och vinsten i stafett 2003.

Men det är vanlig orientering som är nummer ett och det är där han har lyckats bäst, eller vad sägs om: Brons på JVM klassisk distans 2002 i Spanien, brons på kortdistans, femma på klassisk distans och dessutom sprang han sista sträckan i det lag som vann stafetten 2003 i Estland.

Det gångna året var hans första riktiga steg in i eliten på seniornivå, och det har inte gått mycket sämre. Alexey tog plats i det ryska landslaget vid EM i Danmark och till militär-VM i Holland, där han sprang in på en åttonde plats på kortdistansen.

- Alexey är nöjd med säsongen, även om han inte kvalificerade sig till VM i Västerås, berättar Moraledaren Björn Wrahme och fortsätter:

- Han har förstått hur viktigt det är att tävla i Skandinavien för att möta de bästa och lära sig nya terrängtyper. Därför tar han nu steget över till en Svensk klubb.

- Att han valde att höra av sig först till oss säger Alexey beror på att han hört mycket gott om klubben från flera håll.

Alexey Bortnik ser fram emot nästa säsong och laddar för närvarande upp med två veckors skidträning i Finska Levi.

Mer läsning

Annons