Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...men Westling är i toppform

Annons

- Jag har aldrig någonsin tränat så hårt som jag gjort denna vinter. Kroppen har verkligen svarat på det jag har gjort och nu börjar det riktiga allvaret att köra till sig ett proffskontrakt, säger Mattias, som också bosatt sig i Västerås.

Mattias åkte i förra veckan tillsammans med teamet ner till Spanien, där man kommer att ha sin bas under mars månad.

Två etapplopp och ett antal endagars tävlingar väntar nere i Spanien. Troligtvis kommer laget även at få köra Mallorca Runt i slutet av mars. Detta är dock inte helt klart.

- I Spanien är det mycket berg, och som spurtare passar det mig inte speciellt bra. Men något resultat vill jag ha med mig från Spanien, men annars ligger det mesta fokus för min del i april månad, då vi kommer ha basen i Belgien, vilket passar mig mycket bättre, säger Mattias.

Mattias, som fyller 20 år den 25 mars, gjorde sin första säsong i elitklassen förra säsongen. Redan då tog han för sig rejält och vann tre tävlingar, varav ett SM-guld.

- Förra året var problemet för mig längden på tävlingarna. Det har jag tränat upp rejält under vintern, samtidigt som jag filat på min spurt ytterliggare. Jag siktar högt denna säsong.

Den tredje mars blir premiären för Mattias, då Copa Alicante startar. Ett tre dagars etapplopp som Mattias tar med ro.

- Det första racet jag kommer satsar rejält på blir prologen på Vuelta Alicante. Då får vi se var jag står.

Mer läsning

Annons