Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... men landslagsnobbade succéinhopparen tror på Leksand

Annons

Johan Hedberg fick inte plats bland de sex målvakter som testades till OS-truppen, något som förvånade honom själv, men framför allt gjorde honom arg.

- Nu orkar jag inte bry mig så mycket om det, men jag tyckte att det var ett stort skämt. Är jag inte intressant nu, då är landslaget ett avslutat kapitel.

Självförtroendet har inte fått sig en törn av petningen, det visade han inte minst under natten till söndagen, svensk tid. Detroit slogs tillbaka på bortais, efter att de först lett matchen med 3-0.

Det var då Johan fick byta av förstekeepern Marty Turco och gjorde det på ett sådant sätt att hans Dallas kunde vända och vinna med 6-3.

- Laget får alltid en kick när man byter målvakt. Jag hade ett par räddningar i början, och det kan ofta räcka för att grabbarna ska få energi.

Johan trivs bra i Dallas, även om staden ligger i lä jämfört med hans förra anhalt.

- Vancouver är ett guldställe. Det måste vara en av de finaste städerna i Nordamerika, med havet och bergen.

Ishockeyklimatet är också väldigt annorlunda i södern, jämfört med hockeytokiga Kanada.

- Medietrycket är enormt och hockeyn är allt där, precis som i Leksand. Om laget har det jobbigt är det lättare i Dallas. Men vinner man, då är det nog roligare i Kanada.

Leksand följer han för övrigt dagligen. Och han ser inte kvalserien som något alternativ för sin gamla klubb.

- Det känns som att de har en bra chans att klara sig kvar. Några trepoängare till så är de ikapp.

Leksand blev av många redan tidigt under säsongen påminda om hur deras tabellposition såg ut. Då beordrade ledningen spelarna att strunta i statistiken, vilket är helt enligt Johans linje.

Trots de senaste "nollorna".

- Det har aldrig varit positivt för mig att titta på den. Jag vet när jag spelar bra och det viktigaste är att vi vinner matcherna.

När tidningen pratade med Johan i går befann han sig i St Paul för bortamöte mot Minnesota och gjorde sig beredd på att starta matchen.

Positionen som andremålvakt i Dallas stör honom inte.

- Jag visste vad jag gav mig in på. Marty Turco är en av de bästa målvakterna i ligan. Jag tar de chanser jag får.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons