Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... men det fanns en vinnare

Annons

För ska sanningen fram så var utgången av den här matchen helt oviss fram till dess hemmasonen Andreas Bergdahl snärtade in 23-20 med sekunder kvar att spela. Strax innan, vid 22-20, hade målvakten Jörgen Olsson gjort matchens prestation, när han på något närmast overkligt sätt parerat gästernas Gert Forjes friläge med högerkardan.

- Ingen bra match från vår sida. Men nu och framöver så är det segrar som räknas, ingenting annat, säger Lubotränaren Mats Carlson.

Han menar att laget har svårt mot lag som drar ner tempot.

- Vi följer lätt med. Så blev det nu också, vi brukar ju ha ett helt annat tempo i vårt spel normalt.

Han sänder nog en tacksamhetens tanke till talangerna Kenny Ekman och Henrik Hillerdahl. Hillerdahl gjorde två oerhört viktiga mål i slutskedet, Ekman var den som rörde om i grytan och tog smällarna när det krävdes.

- Och Jens Nilssons insats ska inte glömmas, han var stark hela tiden och gjorde viktiga 21-19.

En faktor som gjorde matchen så jämn som den blev var förstås också gästernas målvakt, Tomas Frejding, som svarade för massor av räddningar och lusläste hemmalagets försök till kontringar.

- Visst var han duktig. Men vi gjorde honom bra också, säger Carlson.

Sex matcher återstår för dalalaget nu och fortsättningen handlar om segrar och inget annat.

- Ska vi ta klivet upp direkt, utan kval, så måste vi vinna alla sex. Så är det bara, tippar Mats.

Nästa match i Maserhallen för laget, spelas mot NAIS/NORCO som är det lag som i första hand krigar med Lubo om andra platsen i tabellen. Den plats således som ger direktuppflyttning eftersom tabellettan HK GP i kraft av status som farmarlag inte får ta klivet upp.

LUBO-DJURGÅRDSHOF

23-20 (11-10)

Målen, Lubo: Andreas Bergdahl 5, Kenny Ekman 4, Henrik Hillerdahl 4, Jens Nilsson 3, Fredrik Hägerfors 3, Anders Nordström 2, Anders Andersson 1, Erik Andersson 1.

Publik: cirka 350.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons