Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...men dalahoppen är från Mora

Annons

Båda är ute efter att ta personbästa, men då det gäller matchen dem båda emellan får Hårrskog gälla som favorit. Åtminstone om man ska tro Frost.

- Ja, Andreas är väl lite bättre, menar Håkan. Men jag ska göra mitt bästa och sedan får vi se hur långt det räcker. Målet är att komma under 2.40 och slå min tidigare bästa placering.

Att bli dalabäst är inget uttalat mål för Hårrskog. Desto mer precis är han då det gäller tiden.

- Jag ska gå ut med ett tempo som går mot 2.30. Sedan återstår att se om det håller ända in i mål, för det är mycket som kan hända under en mara.

Håkan har fyra Stockholm Marathon bakom sig. Bästa loppet gjorde han 2002, då han sprang i mål på 2.42.59 och slutade totalt på en 38:e plats.

- Det har gått bättre för varje gång och att bli bäste dalalöpare var jätteroligt. Förra året hade jag dock problem med en hälsena och då gick det inte så bra, berättar Frost.

Om Håkan hade det tungt i fjol, svarade däremot Andreas för en mycket bra insats.

- Jag sprang min första mara i Stockholm 1995. Jag har brutit en och kommit i mål i tre. Förra året gjorde jag mitt bästa lopp, då jag sprang på 2.36.45 och blev 28:a. Jag var 16:e svensk och i år skulle det vara kul om man kom bland de tio bästa, säger Hårrskog.

Då återstår bara en sak - må bäste man vinna.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons