Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men Annika Sörenstam är favorit

Annons

Som världsetta och regerande mästarinna får Annika Sörenstam finna sig i att vara favorit när årets British Open inleds på torsdagen.

- Jag har fått mer längd i slagen, så jag spelar mer aggressivt, säger Sörenstam om sin utveckling de senaste åren.

- Men på just den här banan tycker jag inte att man kan vara så aggressiv. Jag gillar att man måste tänka sig runt, det handlar inte bara om kraft, tillägger hon om banan, som är en av USA-tourens kortare.

Sörenstam är sugen på revansch efter Evian Masters i Frankrike den gångna helgen, där australiskan Wendy Doolan vann med ett slag. Även i US Open i början av juli tog Sörenstam andraplatsen, efter amerikanskan Meg Mallon.

Och statistiken talar för svenskan i årets sista major på LPGA-touren.

Sex av hennes segrar i de övriga majorturneringarna har kommit i följd: US Open 1995-96, Nabisco Championship 2001-02 och LPGA-mästerskapen 2003-04.

Att upprepa bedriften i British Open vore naturligtvis inte helt fel.

- Det vore stort, det vore riktigt stort. Jag försöker att inte tänka på det, för att inte sätta för hårt tryck på mig själv, säger hon på onsdagens presskonferens i ett sommarkvalmigt tält i Sunningdale, några mil sydväst om centrala London.

Förra årets British Open-seger tog Sörenstam med ett slags marginal i St Annes-on-Sea, när Se Ri Pak inte klarade bättre än bogey på sista hålet.

Sydkoreanskan är en av huvudkonkurrenterna även i år, särskilt som hon vann 2001 då Open senast spelades på Sunningdale.

Sörenstam uppskattar dock vad som hänt med banan sedan dess.

- De har förlängt några hål, vilket jag tycker gör mycket. Det har börjat bli lite studsigt där ute, vilket jag faktiskt gillar. Jag tror det blir ett rejält styrkeprov.

(TT)

TT

Mer läsning

Annons