Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medén stannar i ÖIS

Annons

I fjol förde Tommy Medén upp Östansbo IS i division 4 och i år, som nykomling, tog Ludvikalaget en femteplats. Med ett par omgångar kvar hade ÖIS faktiskt chans ta en plats i treankvalet.

- Som helhet är jag och spelarna väldigt nöjda med säsongen.

Två-tre säsonger brukar det vara vanligt att en tränare stannar i en klubb. Sedan är det generellt så att tränaren inte anses kunna tillföra något mer och att det behövs något nytt.

Men det gäller inte Östansbo IS och Tommy Medén. Den gångna säsongen var hans fjärde i ÖIS.

- Det känns naturligtvis positivt att klubben vill ha mig kvar och jag har ju lyckats bra. Men förutom att jag trivs bra är en annan anledning till att jag fortsätter att truppen kommer att genomgå stora förändringar till nästa år.

Därmed känner Medén att det på ett sätt blir lite som att börja om på nytt.

På grund av studier försvann fem spelare i början av höstsäsongen och en ryckte in i lumpen.

- Det var därför det gick så tungt under hösten, påpekar Tommy.

Ingen av spelarna som lämnat ÖIS lär återvända och därför måste nya spelare in i truppen, som dessutom behöver breddas ytterligare.

I alla fall om klubbens mål att varje säsong förbättra föregående säsongs resultat ska infrias.

- För att lyckas med det måste förutsättningar skapas. Vi har inte klart med någon ny spelare, men vi har tagit en del kontakter.

Medén har skrivit på ett kontrakt som gäller från den 1 december och ett år framåt. Assisterande tränaren Anders "Lillis" Jonasson stannar också.

- Det är jag glad för. Jag och Anders kompletterar varandra bra.

På lördag drar Medén och Jonasson igång träningen, men till en början handlar det bara om ett pass i veckan, inomhus i Högbergsskolans sporthall.

Östansbos sportchef Lasse Karlsson säger att det känns bra att så snabbt ha fått klart med tränarbiten.

- Sedan jobbar vi också för att kunna starta ett juniorlag nästa säsong och som det ser ut nu kommer det att bli så, upplyser Karlsson.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons