Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljregn över dalaungdomarna

Annons

Ett guld genom Johanna Johansson, Lima, två silver genom Marie Larsson, Lima och Lina Säljgård, Dala-Järna och två brons genom Josefine Skogmo, Lima och Maria Tillman, Dala-Järna, blev det.

- Fem medaljer till Dalarna får vi vara nöjda med, men jag hade hoppats på någon på pojksidan, säger Anita Westling, Lima, som har en enorm bredd på skidskyttet bland ungdomen.

I H16 segrade Ted Armgren från Vilhelmina och här var bäste dalskidskytt Niklas Larsson, Dala-Järna, med en femte-plats.

Bra insatser noterar vi också för Johan Sonesson, Ornäs, åtta och Tobias Arwidsson, Lima, nia.

Men i D16 gick det desto bättre, eftersom Lina Säljgård från Dala-Järna åkte hem ett silver och Josefine Skogmo ett brons. Båda dessa tjejer gjorde en mycket förnämlig insats.

I H14 var det inga större dalaframgångar bland pojkarna, men på damsidan var det desto bättre med silver för Marie Larsson, Lima, och brons till Maria Tillman, Dala-Järna.

Här noterar vi också ytterligare en Limatjej, Åsa Lif, på en sjätte-plats.

De fyra tjejmedaljörerna från Dalarna har hela säsongen varit med långt framme i tävlingarna och deras insatser den här dagen bekräftar bara att det är framtids-hopp i skidskytte.

När det gäller de äldre juniorerna ser det tunnare ut, även om vi kan notera en godkänd insats för Filip Säljgård, Dala-Järna, som i H19 blev sjua.

Första tävlingsdagen blev också en fullträff för Lima SKG, som fick toppbetyg för hela arrangemanget, inte minst för de fantastiska skidspåren.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons