Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljör på besök

Annons

Landslagsryttaren och ny-blivne VM-silvermedaljören, Peter Eriksson, genomförde en hoppclinic inför närmare 300 åskådare.

- Det är två-tre år sedan jag senast var i Falun och jag genomför bara en fyra-fem clinics per år, berättar Peter.

I Svenska Ridsportförbundets sponsoravtal med Agria ingår att en landslagsryttare per gren ska genomföra clinics runt om i landet. Peter Eriksson har den rollen i hopplandslaget.

- Jag har hållit på med det här i tio år och det är framför allt under hösten och vintern jag genomför clinics. Jag har varit både i Halland och Värmland och senare i vinter ska jag upp till Umeå.

Peter Eriksson inledde kvällen med en clinic där han med mikrofon kopplad till anläggningens högtalarsystem, direkt från hästryggen, kunde tala om vad han gjorde med hästen.

Efter Peters lektion var det dags för några av Falu RK:s unga ryttare att med hjälp av Peter utföra diverse övningar.

- Då blir det en form av trevägskommunikation. Jag talar om vad de ska göra och de i sin tur styr hästen.

Inom Falu Ridklubb är man naturligtvis glada över att kunna genomföra ett sådant här arrangemang.

- Det är distriktsförbundet som arrangerar clinicen och som väljer att lägga tävlingarna här i Falun eftersom de är så nöjda med lokalerna, säger Ove Andersson i Falu RK.

I helgen tvingades Falu RK ställa in en tävling eftersom en av hästarna tidigare i veckan fick feber och kvarka misstänktes.

- Det var synd eftersom det var sista tävlingen för året och det blev ett ekonomiskt avbräck för oss. Sedan vill jag bara säga att hästen som insjuknade misstänktes ha kvarka. Det är ännu inte fastställt att det handlar om kvarka, säger Ove Andersson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons