Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljer till Kallurs

Annons

Det blev en mycket säker seger för Jenny och Susanna -åtminstone för att vara en sprintdistans. Emmelie Barenfeld, Ullevi, som tog bronset, hade 11.95.

- Jättekul att det blev så bra tider, tyckte Jenny. Och att vi fick vinna dubbelt.

Och Susanna var lika positiv - inte minst för att hon satte nytt årsbästa.

Och nu har ju de två tjejerna sina bästa distanser kvar. Korta häcken för båda och 200 meter för Jenny.

- Det kändes bra att springa, så det kan nog bli flera medaljer, antyder också Jenny. Jenny som alltså deltar i tre distanser på SM.

Men Susanna är fullt nöjd med att köra två.

- Jag får tänka lite på mina benhinnor också, menar hon. Jag känner av dom då och då om jag tar i för mycket. Så det räcker gott med 100 och häck för mig.

Systrarna Kallur stannar ju kvar i Dalarna nu.

- Men visst känns det lite lockande när alla de andra "USA-svenskarna" drar iväg till USA igen, menar Jenny. Fast det skall bli skönt att stanna hemma också. Jag är jättesugen på att efter lite vila få sätta igång och köra riktigt hårt igen.

Och vila behövs. Det har blivit en lång säsong för de båda.

- Vi har hållit igång i 6-7 månader nu, säger Jenny. De flesta tjejerna här hemma har haft en säsong på drygt tre månader. Det är lite skillnad.

Flickorna räknar inte heller med att satsa stenhårt på innesäsongen.

- Det är klart att vi siktar på de viktiga tävlingarna. Men vi kommer inte att delta i så många tävlingar i vinter, menar Jenny. Sedan blir det en rejäl satsning till utesäsongen.

Men före det blir det säkert ett par-tre SM-medaljer till. För att inte tala om Finnkampen - det brukar ju vara en av tvillingarnas paradnummer.

Mer läsning

Annons