Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med sikte på ettan

Annons

I dag, fredag, spelar Mora GK:s herrlag seriespel i division två. Det blir en två-dagars tävling i Askersund, med tolv hungriga golflag från lika många golfklubbar som gör upp om topplatserna. Förutom Mora GK, så finns även Leksands GK med, samt seriens favorit Askersunds GK. Returen i seriespelet sker den tionde och elfte augusti på Mora GK:s golfbana. Ettan och tvåan i seriens sluttabell tar klivet upp till division ett.

- Det är mycket som ska stämma för att vi ska gå långt och vara med och nosa på topplatserna. Hela laget ska vara i form och sedan kan vädret fälla avgörande, säger Matz och fortsätter:

- Men ligger vi exempelvis efter ledarlaget med 10-15 slag, så har vi läge när vi sedan ska spela hemma i Mora.

Det är helt klart en fördel att vi får avsluta seriespelet på hemmaplan.

Mora GK kommer att åka till Askersund med sex stycken spelare ur laget. Spelet på Askersunds 18-hålsbana kommer under fredagen omfatta golfgrenarna foursome och fyrboll. Foursome innebär att lagen får ställa upp med två spelare i respektive lag och likadant är det i fyrboll.

I foursome ska de två lagspelarna slå vartannat slag och inbördes kan de välja vilket slag som passar dem bäst under spelandets gång. Fyrboll-grenen är likartat, men här räknas en av de två spelarna bästa resultat för varje hål.

- Foursome är svårast. Jag har inte bestämt mig ännu, hur jag ska forma laget, säger Matz.

Lördags avslutande seriespel består av singelspel och varje lag får ställa upp med fyra deltagare per lag. Spelarna spelar sin egen boll under golfbanans 18-hål och i slutändan räknas lagens alla resultat ihop till ett totalresultat.

- Jämnheten är nog styrkan i laget och golfbanan i Askersund påminner om Moras bana. Vi har faktiskt varit och test spelat tidigare i år, så förberedelserna har varit goda, påpekar tränare Anders Sundqvist.

- Vi siktar på att gå upp i år, med tanke på att vi avslutar seriespelet hemma i Mora, säger Anders Viktorsson, en av spelarna i laget.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons