Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med sikte på EM-succé

Annons

Ett hundratal aktiva från friidrottslandslaget, däribland Sanna och Jenny Kallur och Kirsten Belin, tillbringade helgen tillsammans i Göteborg för att bekanta sig med alla faciliteter inför EM-tävlingarna.

-Hotellet vi kommer att bo på, Gothia Towers, är nytt sedan tidigare, men det ligger bra och på bekvämt gångavstånd från Ullevi, berättar Sanna.

Brukar det skilja mycket när det gäller boende och mat?

- Mellan olika länder skiljer en del, framför allt när det gäller maten, men i Sverige är det ungefär samma. I Göteborg hade vi kunnat bor var som helst.

Vad har stått på helgens program i övrigt?

- Det har varit ett späckat program, det kommer att bli en rekordstor svensk trupp och vi har bland annat suttit i små grupper, grengrupper, och pratat ihop oss om hur vi vill ha det.

Pressen och förväntningarna på de svenska friidrottarna inför EM kommer att bli stor och de svenska medaljhoppen fler än tidigare.

Hur hanterar ni den pressen?

- Det gäller att ta det som vilken tävling som helst, att inte göra något annorlunda. Naturligtvis kommer trycket från media bli större, det får vi vara beredda på.

Du kommer att vara ett av de svenska medaljhoppen?

- Visst, men samtidigt känns det som de europeiska löparna är hetare än någonsin, det visade sig på inne-VM där det bara var Europa på pallen på 60 meter häck. Så det kommer att krävas mycket bara för att ta sig till finalen.

Friidrottslandslagets avslutningsläger in-för EM kommer att genomföras i franska Cannes, allt för att de aktiva ska komma bort från EM-hysterin på hemmaplan.

- Det känns bra. Jag har varit i Cannes privat men aldrig som friidrottare.

I slutet av april åker Sanna och Jenny med friidrottslandslaget till Portugal på ett tre veckor långt träningsläger.

I slutet av maj är det sedan dags för säsongsdebut på 100 meter häck.

- Preliminärt kommer jag att springa i en tävling i Oregon i USA 26 maj och Jenny har pratat om att göra sin säsongsdebut i Hengelo i Holland, berättar Sanna.

Om drygt fyra månader börjar EM...

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons