Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med näsa för trav

Annons

- Det är först den här veckan som jag har börjat förstå hur stort det är, berättar Liselotte Bell på skönt klingande värmländsk dialekt och fortsätter:

- Alla ringer som galningar och nu kommer ni från tidningen.

Så sant som det var sagt. Liselotte är en sensation. Super Lee Wine är hennes första egenhändigt framtränade travhäst och att direkt nå ett så bra resultat är anmärkningsvärt.

- Jag är en vanlig ridtjej, som pysslat med distansritt från åtta års ålder. För sex år sedan flyttade vi till Dalarna och först då började jag med travet.

Hur bar du dig åt för att hitta just den här hästen?

- En travhäst måste kunna gå ända in i mål. Avelshingsten Super Arnie brukar lämna sådana avkommor och när jag såg annonsen på Super Lee Wine åkte vi till Viksjöfors och provkörde, berättar Liselotte.

Hon fastnade direkt för den då ettårige hingsten. Affären blev av.

Ett lyckoköp så här långt. Super Lee Wine har på 17 starter fina placeringsraden tre segrar, två andrapris och två tredjepris. Prispengarna snuddar 170 000 kronor.

Lördagens förstapris uppgår till 150 000 kronor.

- Tänk att lilla jag, en utböling från Värmland, har en häst med till elitloppshelgen. Jag som inte visste, när jag anmälde till V75-försöket i april, att i händelse av seger skulle finalbiljetten vara klar, fortsätter Liselotte och skrattar gott.

Efter spurtsegern i V75-försöket har Super Lee Wine ett mersmakande rekordlopp över kort distans i benen. Finalförberedelserna har avlöpt friktionsfritt.

- Vi slår ur underläge. Super Lee Wine är snabb ut och får nog en bra position. Vid försökssegern vann han med ryckhuvan kvar, informerar Liselotte.

Solvallatränaren, Per Lennartsson, körde vid försökssegern och Liselotte ändrar inget i den vinnande konstellationen.

- Per är lugn och seriös. Det går dessutom bra för honom, berömmer Liselotte.

Amatör och proffs i samarbete. En vardagsbild i travsverige som på lördag kan komma att bära ytterligare frukt.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons