Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med näsa för mål

Annons

Jodå, Brageförvärvet från Djurmo/Sifferbo, Kristoffer Melin, har haft ögonen på sig rejält sen han som 16-åring spelade seniorfotboll för D/S i division fem.

Det gjorde han så förbaskat bra att han toppade seriens skytteliga med, vad han själv kan minnas, 31 gjorda mål och bidrog förstås till att laget tog sig upp i division fyra.

Där var han inte blyg heller kan vi lova.

Det blev 20 "pytsar" och en ny seger i skytteligan och ett vaket intresse från Brages sida att knyta den snabblöpande och målfarlige forwarden till sig.

Han fick provträna med klubben under några veckor, visade sig stå pall och kontraktspapperen kom på bordet.

- Men jag räknar absolut inte med någon ordinarie plats i A-laget redan det här första året, säger Kristoffer, som bor i Djurås och till vardags går sista året på medialinjen vid Hagagymnasiet.

- Men ingen skulle bli gladare än jag själv om jag fick chansen i en eller annan match.

Så lär det nog bli också.

Kristoffer har nämligen fått göra en hel del inhopp i laget under träningsmatcherna, dock aldrig fått chansen i en startelva.

- Konkurrensen om de två forwardsplatserna är stenhård i klubben, säger Melin.

Men han siktar förstås på att konkurrera på allvar om en.

- Självklart gör man det. I annat fall skulle man väl knappast lägga ner så mycket tid som det handlar om på den här nivån.

- Men jag är medveten om att det måste få ta sin tid att komma in i både tempo, styrka och annat. Det är ju en enorm skillnad mellan division fyra och Superettan, säger han.

Lägret i Holland är det första av den sorten 18-åringen provat på.

- Och det känns - i hela kroppen, konstaterar Kristoffer.

Vilken själv plitat ner sina egna noteringar från en av dagarna i Delden, en helt "vanlig dag på jobbet" skulle man kunna säga.

Mer läsning

Annons