Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med division 1-kval i tankarna

Annons

Ludvika som varit klara för kval och på slutet anpassat träningen därefter hade, i stort sett, tankarna på sin blivande motståndare - division 1-laget Silwing/Troja.

För Hallstahammars del handlade matchen om nytt kontrakt.

Gästerna inledde bäst och hade fram till den 15:e minuten ledningen i målprotokollet. Då presenterade sig Kenny Ekman, 17 år och stort framtidslöfte i LHF, med fyra målstrutar i tät följd.

Efter den insatsen, bortsett från att Hallstahammar, 21 minuter in i matchen, hade 13-13 var hemmapojkarna aldrig i underläge.

Nio mål blev det totalt för Kenny, som tillsammans med Andreas Bergdahl och Anders Rundblad såg till att gästerna aldrig riktigt kom i kapp, även om de kämpade och slet.

Mats Carlson, hemmatränare som provade olika försvarsuppställningar och fick klara besked, kände sig tillfreds och såg fram mot kvalet, som börjar i Ludvika den 3 april.

Retur blir det veckan därpå i Stockholm.

Mats Carlson igen:

- Vi har bra koll på våra motståndare. Dels har vi själva kartlagt dom, dels har vi fått hjälp. Det skall bli otroligt kul med ett kval...

LUDVIKA-HALLSTAHAMMAR 41-36 (21-17)

Målen, LHF: Kenny Ekman 9, Andreas Bergdahl 8, Anders Rundblad 6, Anders Nordström 5, Lars-Gunnar Karlsson 4, Fredrik Hägerfors 4, Rickard Johansson 2, Christer Eriksson, Per Lennartsson, Ola Hedlund 1, Niklas Hägerfors 1.

Utvisningar, LHF: 3x2. Hallstahammar: 2x2.

Domare: Tommy Karlsson, Gävle, Ringo Altenhöjer, Forsbacka.

Publik: cirka 100 personer.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons