Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattis Snix tog sin tredje V75-seger i år

Annons

Bästa intrycket bland de sju vinnarna gav Twice More i den sista avdelningen. Från ett svårt utgångsläge långt bak i fältet var han ändå den piggaste över mållinjen. Det var på lätta ben han rundade fältet, en imponerande insats av denne något ojämne häst.

Mycket bra var även Mattis Snix som från ett likaledes krävande utgångsläge klev runt hela fältet i tredjespår det sista varvet. Och precis som Twice More vann han för tredje gången i V75 i år. Johan L Sundgren var mycket nöjd med Mattis Snix.

- Första 300 meterna körde jag på säkerhet för att undvika galopp. Han fick inte det rätta fästet. Men sedan körde jag offensivt för jag vet att han är bra och inför loppet, under den andra värmningen, kändes han bättre än någonsin. Han går bäst på vintern och kommer att fortsätta tävla nu.

Stig H vann först gulddivisionen med Baron Pepper. Nioåringen har i tankarna varit på väg att övergå till avelsverksamhet, men han håller sig frisk och visar ännu stor tävlingslust. I år har han sprungit in nära 2,7 miljoner kronor, vilket är dubbelt så mycket jämfört med fjolårets summa. Lördagens finallopp blev odramatiskt, detta efter att startmomentet var över och Baron Pepper tagit hand om ledningen. Han vann säkert.

- Han var gynnad av att förhållandena var så pass fina. Underlaget var bra, det var inte så kallt och det blåste inte. Ägarna vill gärna låta honom tävla även nästa år och även jag är sugen på det, sade Johansson.

Med åtta segrar i V75 i år står Baron Pepper i särklass. Ja, han tillhör även de segerrikaste bland varmbloden i rikstotons historia. Före sig har han namn som Rival Damkaer och Dream of Goal.

Stig H vann strax därpå med Ferrytown i Klass III, men där var det lite tur med i bilden när de kom till ledningen i utgången av den första kurvan. I det här loppet höll det på att ske en riktig olycka när Running Pride, en av de mer betrodda, plötsligt tappade stilen i den sista kurvan, bröt ut och galopperade. Ett ekipage strax bakom drogs med i riktning mot stallbacken.

Stig H Johansson må ha missat förstaplatsen i årets V75-liga. På hemmabanan Solvalla fastställde han, för 23:e året i följd, championtiteln. (TT)

TT

Mer läsning

Annons