Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias vann spurtuppgörelse

Annons

u Klassen P13-14 bjöd på en härlig spurtduell mellan Slättas Mattias Nilsson och CK Naténs Mathias Wengelin när Lilla Finnmarksturen kördes i lördags

Wengelin hade greppet i början av upploppet, men Nilsson hade krafter kvar och vann med en dryg cykellängd.

De båda dalacyklisterna höll ihop från start till mål. På slutet försökte Nilsson att rycka ifrån, men kom inte loss. Och det var väl bra på ett sätt. För nu fick publiken vara med om dramatik in i det sista.

Efter målgången ramlade Mattias Nilsson av cykeln, helt utmattad. Men ganska snart var han på benen och kunde ta emot gratulationerna. Mattias Nilsson blev tidigare i år SM-tvåa i crosscountry.

- Näst efter SM rankar jag den här tävling högst. Här är ju dom bästa med, förklarade Slättaåkaren.

Dubbelt Dalarna blev det också i F11-12. Men favoriten, IK Jarls Kajsa Snihs, årets svenska ungdomsmästare, fick se sig slagen med knappast möjlig marginal av Sanne Larsson från Vansbro. En omkullkörning ställde till det för Kajsa, som ändå var ytterst nära att ta igen försprånget till Sanne.

Även i den äldsta pojkklassen bjöds det på spurtduell.

Och det blev Slätta i topp här också genom Anders Montelius, som var tiondelen före Filip Rudenstam, Hakarpspojkarna.

Det blev nytt deltagarrekord i årets Lilla Finnmarksturen, den sjunde i ordningen och den varmaste hittills.

651 pojkar och flickor fanns med i anmälningslistorna. I fjol var det 598. Flest deltagare hade som vanligt klassen P11-12 där Dennis Dertell, Spårvägen, var helt suverän. Bäste dalaåkare i klassen var Byns Mattias Larsson, Grangärdebygden.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons