Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias trea i DTM

Annons

- Jag får verkligen säga att jag är nöjd med utvecklingen hittills, säger Mattias, som nu "vilar ut" hemma i Avesta. Audi hade en bra bil i fjol. I år har dom gjort den riktigt bra. En riktig vinnarbil.

DTM-tävlingarna är alltid uppdelade i två delar. Först ett sprint-

race på 15 minuter. Sedan har man tio minuter på sig att meka i depå. Sedan handlar det om ett huvudrace på 45 minuter.

- Tyvärr fungerade bilen inte till hundra procent i testerna före loppet. Och i sprintracet hade jag stora problem med att bilen understyrde. Jag gick i depå som nia.

Nu tog det längre tid än de stipulerade tio minutrarna att fixa till understyrningen och övriga problem med Mattias bil.

- Därför fick jag som straff stanna kvar i depå när dom andra bilarna ställde upp till start, berättar Mattias. Stå där och vänta tills alla bilar passerat, och sedan ansluta sist i kön.

Men Mattias blev inte avskräckt av det.

- Jag stod på så mycket jag kunde, berättar han. Och det gick över all förväntan. Jag passerade bil efter bil. Men jag får väl medge att jag gynnades en del av att många bilar fick problem. Flera punkteringar och andra fordonsproblem tunnade ut startffältet framför mig. Men totalt körde jag om en sju-åtta medtävlande.

I mål innebar det att Mattias - som startat som 19:e bil - faktiskt var uppe på tredjeplatsen.

Vad som hänt om han hunnit ut till start och fått starta från nionde position i stället för nittonde vill han inte spekulera om.

- Men visst hade chansen att vinna varit större då än nu. Efter en andra-, en fjärde- och nu en tredjeplats vet jag att jag kan vinna om bilen går som den ska.

I fjol hade Mattias tre banor han gjorde riktigt fina körningar på.

- Tre banor som passade mig perfekt. En av dem är Sachsenring söder om Dresden. Där blev jag tvåa i sprinten och ledde sedan 14 av 25 varv i huvudracet. Där går nästa tävling, och där tror jag att jag har chansen att ta en seger, menar Mattias. Om allt klaffar som det ska.

Mattias hade för övrigt mera att glädja sig åt efter helgen. Sambon Tina Törner kom hem från Argentinska rallyt på tisdagskvällen.

- Jag tycker det är jättekul att hon och Kenneth (Eriksson) fick ta sina första VM-poäng ihop i helgen, menar Mattias. Det får vi väl fira i kväll.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons