Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias klar för VM

Annons

- Ska bli kul att både ställa upp och få prova något nytt, säger Mattias Ekström, som räknar med att få ladda inför VM-rallyt, efter nästa DTM-race.

Kommer du att ställa upp något ytterligare i VM-rallyt i år?

- Jag tror inte det. Det blir nog bara en gång i år.

Mattias var nära succé i sin debut för Skoda i Svenska rallyt i vintras. 2004 års DTM-champion gjorde en lysande start. Inför sista rallydagen var minst en femteplats klar för Mattias, men under dagens första sträcka tog det roliga slut. Bilen tappade fästet i landningen efter ett backkrön och slog i en snövall så att en slang till intercoolern knäcktes.

Det tyska VM-rallyt, som är förlagt i området kring staden Tier, går mellan DTM-loppen i Norisring 23 juli och Nürburgring 20 augusti.

Den finska grusspecialisten Harri Rovanperä återtar stolen i Fabia WRC när rally-VM fortsätter på Cypern 21-24 september.

Till nästa års preliminära program kommer Irland, Norge och Portugal få tävlingar i VM-rallyt och från programmet försvinner Australien, Cypern och Turkiet.

Förslaget om en övergång till höst-vår-säsong i rallysporten gick dock inte det Internationella bilsportförbundet med på.

(TT/DT)

Mer läsning

Annons