Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias fyra nöjd trots allt

Annons

- Efter allt som hänt får en fjärdeplats vara okej. Men det hade varit roligare att fightas i toppstriden med övriga, konstaterade Mattias efter målgången.

Besviken, javisst. Men ändock inte lika besviken som efter premiären, som slutade med en femteplats.

Mattias kvalade in som fyra och hade Mika Häkkinen snett framför sig som trea på startplattan.

Mattias försvarade också sin fjärdeplats i starten, men hamnade efter James Green, en av årets nykomlingar i en Mercedes. Framför sig hade Mattias också Gary Paffett och Mika Häkkinen, också de i Mercedes.

Mattias försökte jaga ifatt, men Green såg som sin uppgift att stänga vägen för honom. Han gjorde allt för att komma om i tuff racing.

Med drygt 30 varv kvar såg Mattias sin chans. Men det ledde till att han kom i riktig närkontakt med Green, som hamnade vid sidan av banan.

Mattias fick för egen del fronten på bilen en aning demolerad. Vilket inte förbättrade bilens väghållning.

- I stridens hetta blev det lite närkontakt och jag fick påbackning för det. När det är race så laddar man alltid fullt och ibland händer tyvärr sådant här.

Påbackning i form av en drive trough, Mattias fvar tvungen att ta en sakta sväng genom depån. När han kom ut var han hastigt och mindre lustigt på en tolfteplats.

Mattias visade dock sin klass och plockade placeringar hela tiden. Dessutom hjälpte två lyckade depåstopp till i den kampen:

- Vi försökte planera in depåstoppen så att jag skulle kunna få köra fritt och hämta igen placeringar, förklarade Mattias.

Gary Paffett höll undan i täten, men Mercedesdominansen blev inte lika stor som i premiären på Hockenheim, då Mattias stallkollega Tom Kristensen placerade sin Audi på andra plats. Dessutom fanns ytterligare två Audibilar direkt efter Mattias.

- Jag tänker inte ge mig. Till nästa race finns vi på banan igen och vi tänker göra allt för att visa att vi är att räkna med.

Efter två tävlingar toppar Gary Paffett totalt på 18 poäng, före Jean Alesi på tolv. Mattias är trea med nio inkörda poäng.

Nästa tävling går i Belgien på Spa-Francorchamps - för de flesta DTM-förarna blir det en ny bana att stifta bekantskap med.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons