Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats var överlägsen

Annons

Om man nu kan snacka om komfortabla segrar i 13 mils lervälling, så tog Nilsson en sådan.

- Ja, jag vill inte skryta, men jag kände mig oerhört stark och de övriga hade faktiskt inte mycket att säga till om, sade Nilsson.

Störst konkurrens fick han av världsmästare Samuli Aro, från Finland, som distanserades med nära tre minuter.

- Jag låg bakom Aro under i stort sett hela det andra varvet. Sedan tyckte jag att han tappade i tempo, så jag körde förbi och efter en tankning kom han aldrig ikapp igen.

Aro var inte den ende världsmästaren som Nilsson besegrade. Anders Eriksson, sjufaldig världsmästare, blev trea.

- Jag ska egentligen inte klaga. Har kört riktigt bra och är nöjd med mitt lopp. Mats Nilsson hade jag inte en chans mot den här gången, sade Eriksson till TT.

- Att vinna är alltid kul och att dessutom spöa två världsmästare gör förstås allt ännu roligare, sade Nilsson, som tog sin tredje seger i Gotland Grand National.

Om knappt två veckor väntar Novemberkåsan i Falun, höstens tredje stora tävling.

Och Nilsson är givetvis ute efter en trippel efter segrarna i Ränneslättsloppet och Gotland Grand National.

- Ja, tänk att få avsluta med seger i "Kåsan" på hemmaplan.

Hur ser tiden fram till "Kåsan" ut?

- Det blir nog ganska hektiskt. Jag har precis fått hem en ny cykel, så det blir en hel del testande. Till slut vet man att det är lyset det hänger på i Kåsan.

Du säger att du känner dig stark. Fystränar du mycket?

- Jag har tränat väldigt hårt tidigare och det är nog den grunden jag lever på än. Jag har faktiskt dragit ner på fysträningen de senaste åren. Tiden räcker helt enkelt inte till, när jag även arbetar full tid och har en familj med två barn och en förstående sambo att ta hand om. Så när jag tränarhandlar det mest om motorcykelåkande.

Den 21:a upplagan av Gotland Grand National noterade nytt deltagarrekord, 2 203 förare. Snabbast av de 50 damerna som ställde upp var 22-åriga Sandra Adriansson från Borås.

Näst bäste mas i tävlingen blev Rickard Wressel från Fäggeby, tävlandes för Alfta-Edsbyn, som körde in på en 38:e plats. FMCK Faluns Stefan Karlsson slutade på 52:a plats.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons