Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats sexa i Gästrike Open

Annons

- Jag är väl hyfsat nöjd, trots att jag siktade att vara på pallen. Men diverse problem under tävlingarna gjorde att jag fick nöja mig med en sjätte plats, säger Mats, som ställde upp med sin Yamaha 25O cc i en klass som inkluderade både senior och junior på 250 cc och 500 cc.

De två första deltävlingarna gick i Hofors och de drygt 30 förarna som ställde upp, blev tvungna att tävla med ett ihärdigt regn hängande över sig.

Den steniga och hårda motocrossbanan i Hofors gjorde banan relativt svår åkt. Mats hade en femte platsen inom räckhåll, men fick en punktering fyra varv innan mål och föll till en åttonde plats sammanlagt under första dagen.

- Förutom punkteringen så körde jag även omkull under första dagen, men lyckligtvis klara jag mig från skador.

Regnet var lika besvärligt under andra dagen i Hofors och trots en smutsig bana med mycket stänkande lera, så klättrade Mats en placering till en sjunde plats totalt.

Under Gästrike Opens avslutande deltävlingar i Ockelbo, slapp motocrossförarna det regn som plågat dem tidigare i veckan. Mats lyckades avancera en plats i sammandraget och samma placering blev hans slutgiltiga placeringen, när siste deltävlingen kördes på lördagen.

- Jag får vara nöjd med min sjätte plats totalt, trots att jag siktade högre upp i prislistan, påpekar Mats.

Nästa tävlingen för Orsaåkaren är den 17 augusti vid Arlanda och femte deltävling i Mellansvenska Cupen.

I fjol var han trea i den cupen, men i år har han inte haft samma flyt. Mycket beroende på att han i inledningen av säsongen bröt två nyckelben i samband med ett träningsläger under våren.

- Den skadan blev ett avbräck och förstörde helt klart starten på säsongen, vilket medförde en skadeperiod på en månad, säger Mats och fortsätter:

- Men jag ska ge allt inför de avslutande deltävlingarna, dels vid Arlanda och dels i Sala den första september. Jag hoppas kunna klättra uppåt i den totala tabellen, bland annat med tanke på att det delas ut dubbla poäng i Sala.

Mats ligger förnärvarnade på 23:e plats, men har som sagt stora chanser att klättra.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons