Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats överlägsen

Annons

Han hade då tagit personlig revansch efter fjolårets individuella misstag som ledde till att han "bara" slutade tvåa.

- Jag sade redan på fredag kväll att jag skulle försöka gå ut så hårt som möjligt och rycka åt mig ledningen tidigt. Sedan skulle jag åka så mycket jag någonsin orkade och kunde, berättar Mats.

Det gjorde han också. Efter en feg start ryckte han åt sig ledningen innan hälften av det första varvet av sex var avklarat.

Sedan växte ledningen, och växte, och växte...

- Men det är klart, jag fick lite svårt med motivationen när jag gick ut på sista varvet och fick veta att jag ledde med 6.40.

Att regnet öste ner och banan blev gyttjig och hal mot slutet störde honom inte.

- Det gäller att göra minst misstag. Om jag har besvärligt så måste de andra också ha det, kanske till och med besvärligare än jag, säger Mats Nilsson.

Motorcykeln fungerade klockrent, likaså körningen.

- Jag försökte tänka aggressivt hela tiden och fick upp ett bra tempo, säger han.

Efter tredje segern i fastlandets största endurotävling siktar nu Mats högt i Sveriges största dito, Gotland Grand National nästa helg.

- Det är bra med en helg ledigt. Kroppen måste ha vila emellan. Men jag sticker inte under stolen med att jag är en av favoriterna och ska göra allt för att vinna där också.

- Jag vet vad som krävs för att vinna. Konkurrensen lär vara hårdare i år, i fjol var jag tvåa efter att inte ha fått igång hojen från start. Kan jag vara med från start har jag goda chanser att kunna lägga upp loppet som jag vill, säger Mats Nilsson.

Han var tvåa i fjol på Ränneslätt och vann i år.

Han var tvåa i fjol på Gotland. Vinner han där också?

Fotnot: Ytterligare två dalaåkare kom topp tio i Ränneslättsloppet. I juniorklassen var Fredrik Kvarnström, Folkare, åtta och Bill Bergkvist, Dala, tia.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons